Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Μικρά... από τον "Σκοτεινό"

Κινήσεις εντυπωσιασμού

Εξώδικο προς το Νοσοκομείο Μεσολογγίου έστειλε η ΔΕΥΑΜ, της οποίας ως γνωστό πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος κ. Καραπάνος, με το οποίο ζητά την άμεση διευθέτηση-ρύθμιση ή  εξόφληση της οφειλής του νοσηλευτικού ιδρύματος προς την επιχείρηση.

Το εξώδικο αυτό παραδόθηκε στην διοίκηση του Νοσοκομείου - ως γνωστό Διοικητής είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κοινωνία Μπροστά» κ. Παπαδόπουλος – λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων  στις 21/12/2017 και έδινε προθεσμία διευθέτησης ή εξόφλησης της οφειλής εντός 5 ημερών!!!
Ο κ. Παπαδόπουλος θεωρώντας την ενέργεια αυτή ως εκδήλωση εμπάθειας του Δημάρχου προς το πρόσωπό του , εξέδωσε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση στην οποία στιγματίζει την συμπεριφορά και τις πρακτικές που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή. Επισημαίνει δε το γεγονός ότι η οφειλή αυτή «τρέχει» πίσω τουλάχιστον μια εικοσαετία, ενώ παράλληλα έχουν δοθεί και χρήματα έναντι του χρέους.

Δεν γνωρίζουμε το ύψος της οφειλής ούτε και τα χρήματα που έχουν δοθεί έναντι.  Αν βέβαια λάβουμε υπ’ όψιν μας τις ανάγκες ύδρευσης που έχει ένα Νοσοκομείο αλλά και  την χρονική διάρκεια των απλήρωτων λογαριασμών τότε μάλλον μιλάμε για ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Είναι γεγονός ότι ο κ. Παπαδόπουλος από τότε που ανέλαβε Διοικητής του Νοσοκομείου καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για το νοικοκύρεμα και την αναβάθμιση του ιδρύματος. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά.
Από την άλλη πλευρά είναι επίσης  γεγονός ότι η ΔΕΥΑΜ βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση και ορθώς προσπαθεί με κάθε τρόπο να εισπράξει τα οφειλόμενα απ’ όλους όσους χρωστούν, άρα και από το Νοσοκομείο.
Γιατί όμως η ΔΕΥΑΜ επέλεξε να στείλει εξώδικο τις παραμονές των Χριστουγέννων, όταν πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι δόθηκε παράταση μέχρι 28/2/2018 στους Δημότες, στις επιχειρήσεις και τα Νομικά πρόσωπα για να ενταχθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων; 
Το έκανε άραγε και σε άλλους οφειλέτες;
Υ.Γ. Με νέα ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου γνωστοποίησε την πρόθεσή της να υπαχθεί στην ευνοϊκή ρύθμιση που πήρε παράταση…
***
«Βιομηχανία» αγωγών

Αγωγή για συκοφαντική  δυσφήμηση εναντίον του πρώην Δημάρχου κ. Κατσούλη κατέθεσαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μεσολογγίου. Αιτία αυτής η ανακοίνωση που εξέδωσε  ο πρώην Δήμαρχος  τον περασμένο Οκτώβρη στην οποία χαρακτήρισε τα μέλη της Επιτροπής ως ψεύτες και αγύρτες, διότι όπως ανέφερε  ενώ πήραν την απόφαση να ασκηθεί ανακοπή κατά δυο διαταγών πληρωμής που είχαν εκδοθεί από επιχειρηματία της πόλης συνολικού ποσού  περίπου 130.000 €, τελικά δεν το έπραξαν.
Το ποσό που ζητείται με την αγωγή είναι συνολικά 800.000 € !!!
Πρωτοφανές και άνευ προηγούμενου…
Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή καταφεύγει στην κατάθεση αγωγής(τρίτη στη σειρά), αυτή την φορά εναντίον μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου. Προηγήθηκαν άλλες δυο αγωγές εναντίον δημοτών.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κατσούλης κάνει λόγο για προσπάθεια φίμωσής του, για απολυταρχική συμπεριφορά και νοοτροπία εκφασισμού στην άσκηση της δημόσιας εξουσίας από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, η οποία χρησιμοποιεί ως όπλο τον μηχανισμό του Δήμου, σε σχέση με τον όποιο πολίτη που για να αμυνθεί καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη και να εξοντωθεί οικονομικώς.
Προσέχετε λοιπόν τι λέτε, που το λέτε και πως το λέτε γιατί οι …αγωγές καραδοκούν!!!