Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Από λόγια έχουμε χορτάσει…

Τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνονται αυτές τις μέρες. Τρία χρόνια που δεν στάθηκαν αρκετά για να υλοποιήσει η κυβέρνηση μια βασική προεκλογική της εξαγγελία που αφορά την πόλη μας. Μιλάμε φυσικά για την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστη το ΤΕΙ Μεσολογγίου το οποίο δέχτηκε ένα πολύ μεγάλο πλήγμα με την εφαρμογή του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με ιστορία δεκαετιών, με άρτιες και πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, με προσωπικό, εμπειρία και τεχνογνωσία, κατακερματίστηκε, έπεσε «θύμα» πολιτικών και τοπικιστικών συμφερόντων και δυστυχώς σήμερα φθίνει και μαραζώνει.

Η αυτονόμηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου αποτελεί καθολικό αίτημα της περιοχής. Η κυβέρνηση οφείλει να αποκαταστήσει την αδικία που έγινε σε βάρος της πόλης. Έφθασε η ώρα να κάνει πράξη αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Βέβαια τότε τα λόγια και οι υποσχέσεις ήταν εύκολα. Αλλά από λόγια έχουμε χορτάσει…
Ήρθε η ώρα των πράξεων. Οι βουλευτές του νομού και κυρίως οι κυβερνητικοί πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση, όπως και ο συμπολίτης μας γεν. γραμματέας του υπουργείου Παιδείας. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια ξεπερνιούνται. Αρκεί μόνο να υπάρχει η βούληση…
***
Στην τελική ευθεία

Κορυφώνονται οι διεργασίες για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Μάλιστα η κυβέρνηση επέλεξε την οδό της μυστικής διπλωματίας αφού η συνάντηση της προηγούμενης Πέμπτης, μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του, πραγματοποιήθηκε με άκρα μυστικότητα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν εκ νέου διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, στη Νέα Υόρκη, με πρωτοβουλία του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.  
Έπειτα από 25 χρόνια και μετά από αρκετά «σκαμπανεβάσματα» μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας. Τα πρώτα μηνύματα και οι «διαρροές» μάλλον δεν είναι ενθαρρυντικά για την χώρα μας. Φαίνεται ότι «συρόμαστε» σε μια διαπραγμάτευση που οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πριν και βέβαια σε μια χρονική περίοδο που λόγω της οικονομικής κατάστασης η χώρα μας είναι ιδιαίτερα αδύνατη και ευάλωτη. Το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον μια ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ως γεωγραφικό προσδιορισμό. Τώρα το τι σημαίνει αυτό θα κληθούν να μας το εξηγήσουν οι πολιτικοί μας ταγοί οι οποίοι θα πρέπει να μας εξηγήσουν επίσης γιατί μέχρι τώρα απορρίπταμε μια τέτοια λύση και τώρα την δεχόμαστε!

Υ.Γ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε να παρακολουθήσουμε ποιοι θα επιδοθούν σε κυβιστήσεις, κοινώς …κολοτούμπες!!!