Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Λιμνοθαλασσιώτικα 2018



Με παραδοσιακούς χορούς ξεκίνησαν τα Λιμνοθαλασσιώτικα 2018, χθες στο ανοιχτό θέατρο λιμανιού στο Μεσολόγγι.
Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου «Άγιος Ιωάννης» και ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» με χοροδιδάσκαλο τον κ. Άγγελο Σταμάτη και το Χορευτικό Τμήμα Κατοχής του Αθλητικού Συλλόγου «Αχελώος» με χοροδιδάσκαλο την κ. Λένα Καλοκλήρου, απέδωσαν υπέροχα αιγαιοπελαγίτικους χορούς και ενθουσίασαν τους πολλούς θεατές.
Παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Καρβέλης, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας κ. Τάσος Σκαρμούτσος, ο πρόεδρος του ΧΥΤΑ κ. Λάμπρος Σταθόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Γιώργος Κοντογιάννης.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου μας, κ. Κωνσταντίνου Κατσαρού ο οποίος ευχαρίστησε τους συνεργαζόμενους συλλόγους για την αποδοχή της πρόσκλησης και αναφέρθηκε στη συνέχεια των εκδηλώσεων ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν για την διοργάνωσή τους.
Εκ μέρους της δημοτικής Αρχής χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Τάσος Σκαρμούτσος, ενώ στους χαιρετισμούς τους οι Πρόεδροι των Συλλόγων κ.κ. Πάνος Δασκαλάκης, Λεωνίδας Αρβανίτης και Γιώργος Ασπρογέρακας ευχαρίστησαν το σύλλογό μας για την πρόσκληση και ευχήθηκαν να πολλαπλασιαστούν τέτοιες εκδηλώσεις που προβάλλουν τον πολιτισμό μας.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα με Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στις 6 το απόγευμα και με Θεία Λειτουργία αύριο στις 7 το πρωί στον Αη Σώστη ιερουργούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιου.
Υποστηρικτές στα «Λιμνοθαλασσιώτικα 2018» είναι ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση, το Πνευματικό μας Κέντρο και το λιμενικό ταμείο.