Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ απαντήσεις Καραπάνου για την “ακριβή φτώχεια”!Θα φρεσκάρουμε τη μνήμη του κου Καραπάνου, αν και η ανακοίνωση μας είναι πρόσφατη. Ρωτήσαμε δημοσίως ως δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας που είναι καθήκον μας να ελέγχουμε την πλειοψηφία:
1. Αναθέσατε στην εταιρεία “Mindset ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΟΝ/ΠΗ –ΙΚΕ” χρήματα των δημοτών ύψους 20.000 €, όταν αυτή η εταιρεία συστάθηκε μόλις τον προηγούμενο μήνα. Μέσα από ποιες δράσεις γνωρίσατε την εταιρεία και την εμπιστευθήκατε; Με ποια κριτήρια; Δεχθήκατε άλλες προσφορές πριν προβείτε στην ανάθεση και από ποιες εταιρείες, στις λιγοστές ώρες που “δημοσιοποιήσατε” την πρόσκληση σας;
2. Πως αναθέσατε σε μια εταιρεία ζωής ενός μήνα δημοτικό χρήμα 20.000 €, όταν αυτή εμφανίζει εταιρικό κεφάλαιο 2000 € και ουδεμία οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα;
Σας προτρέψαμε δε να δημοσιοποιείστε τα οικονομικά στοιχεία αυτής της εταιρείας, αφού είστε και θιασώτης του “Όλα στο φως”.
Προς το παρόν σας καταθέσουμε δημοσίως μερικά ακόμη ερωτήματα, παρ’ όλο που δεν αναμένουμε απάντηση και σε αυτά, ώστε οι πολίτες του Μεσολογγίου να αντιληφθούν ποιοι ασχολούνται με τις εντυπώσεις και ποιοι προστατεύουν τα δικά τους χρήματα και το δημόσιο συμφέρον.

-  Ελέγξατε την οικονομική αξιοπιστία της “αγνώστου” εταιρείας πριν της αναθέσετε το δημοτικό χρήμα;
-  Απευθυνθήκατε στους “αρμόδιους φορείς, στους οποίους εμάς καλείτε να απευθυνθούμε, προς επιβεβαίωση της ορθότητας των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας;
-  Αν το κάνατε, πράγμα που οφείλατε να πράξετε ως εκ του Συντάγματος “υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος”, τότε ενημερώστε εμάς και τους δημότες αν η εταιρεία “Forumstudium Holdings Limited” που είναι ο 100% εταίρος της εταιρείας στην οποία διαθέσατε τα 20.000 €, είναι υπαρκτή εταιρεία στην Ελλάδα;
       (Το ΑΦΜ της “Forumstudium Holdings Limited” στη διάθεση σας)
Εκτός και αν πλέον ο κάθε δήμαρχος ως εκπρόσωπος του δήμου, μοιράζει αφειδώς δημοτικό χρήμα στις όποιες εταιρείες χωρίς επιβεβαίωση των οικονομικών τους δεδομένων και αυτό το θεωρεί και νόμιμο επειδή υποχρεωτικά το αναρτά στο “Διαύγεια”!
Όπως αντιλαμβάνεστε εμείς το “ψάξαμε”, γιατί θεωρούμε πως “η ουσιαστικότερη δράση στήριξης των συμπολιτών μας”, όπως ειρωνικά γράφετε στη χθεσινή σας ανακοίνωση, είναι Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΤΟΥΣ, ειδικά στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που ζούμε.
Όσον αφορά τα περί “ηθικής”, πράγματι η “τοπική κοινωνία γνωρίζει το δείγμα γραφής μας”. Φύγαμε από θέσεις τοπικής εξουσίας μετά από μια οκταετία, ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ εμείς και οι οικογένειες μας και είμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ γι’ αυτό.
Απεναντίας στην περίπτωση σας, βρίσκει την απόλυτο ισχύ η λαϊκή ρήση “Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι”.
Τέλος, όσον αφορά την επίκληση του “Εισαγγελέα”, σας προτρέπουμε να μη βιάζεστε. Μόλις αρχίσαμε…
Μεσολόγγι 7/9/2018

Κατσούλης Παναγιώτης
Καρατσόλης Παντελής

Δημοτικοί Σύμβουλοι
Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου