Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Χρειάζεται επανασχεδιασμός και αναδιοργάνωση

Έχει χάσει τον προσανατολισμό της η έκθεση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών και για’ αυτό, χρόνο με το χρόνο φθίνει. Αυτή είναι η γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας όσων την επισκέφθηκαν αλλά και πολλών επιχειρηματιών της περιοχής που φέτος δεν συμμετείχαν σ’ αυτή. Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι ντόπιες επιχειρήσεις επεξεργασίας ελιών και ελαιολάδου, οι επιχειρήσεις αυγοτάραχου, οι επιχειρήσεις τυροκομικών προϊόντων, οι εταιρίες μελισσοκομικών προϊόντων, οι εταιρίες προϊόντων αλατιού. Άρα για ποια έκθεση τοπικών προϊόντων μιλάμε;

Στον αντίποδα υπήρξαν πολλές συμμετοχές από συλλόγους, δήμους, περιφέρειες και επιμελητήρια. Επιτυχημένες ήταν οι παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στα πλαίσια της έκθεσης , όπως η συναυλία του γνωστού τραγουδιστή Ηλία Βρεττού, αλλά και οι άλλες μουσικές εκδηλώσεις από τοπικούς συλλόγους και φορείς.
Δυστυχώς όμως, όπως είπαμε και στην αρχή, είναι διάχυτη η εντύπωση ότι η έκθεση έχει χάσει τον προσανατολισμό της και έχει απομακρυνθεί από τον αρχικό της χαρακτήρα που δεν ήταν άλλος από την προώθηση και την προβολή των τοπικών προϊόντων. Αυτό υπήρξε το αποτέλεσμα μιας σειράς άστοχων χειρισμών και επιλογών της Δημοτικής Αρχής.
Αν πραγματικά θέλουμε να διατηρηθεί η έκθεση που ξεκίνησε πριν 7 χρόνια και  καθιερώθηκε ως θεσμός, με σκοπό την προβολή της περιοχής και των προϊόντων της, απαιτείται επανασχεδιασμός και αναδιοργάνωση.
Διαφορετικά…
***
Ο αγώνας κατά του κόκκινου σκαθαριού συνεχίζεται…
Αφού κατέστρεψε τους περισσότερους φοίνικες που υπήρχαν στην πόλη, η Δημοτική αρχή προσπαθεί να σώσει τους εναπομείναντες. Μιλάμε φυσικά για το περίφημο κόκκινο σκαθάρι και την καταπολέμησή του. Θα μου πείτε ας είναι κι έτσι, ας σωθούν αν είναι δυνατόν μερικές δεκάδες από τα πανέμορφα δέντρα, που πριν μερικά χρόνια κοσμούσαν και ομόρφαιναν την πόλη.

Όμως όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός «Η Κοινωνία μπροστά» του κ. Παπαδόπουλου, η διάσωση αυτή «περνά» μέσα από μια ακόμη απ’ ευθείας ανάθεση ύψους 10.168 ευρώ, που έγινε μάλιστα σε εταιρία, της οποίας εταίρος είναι υιός επικεφαλής δημοτικής παράταξης, που εσχάτως ταυτίζεται απόλυτα με τον κ. Καραπάνο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η εταιρία αυτή συστήθηκε πρόσφατα τον Μάιο του 2018. Αυτά αναφέρονται στην ανακοίνωση του κ. Παπαδόπυλου.
Έτσι μετά τις απ’ ευθείας αναθέσεις μελετών, για την καταπολέμηση της φτώχιας, την αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου του 2016, την διερεύνηση σκοπιμότητας κατασκευής κολυμβητηρίου, άλλη μια απ’ ευθείας ανάθεση έρχεται στην επιφάνεια, εγείροντας και ηθικό θέμα(καθ’ ότι ως γνωστό το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό).
Προβλέπω ότι μέχρι το τέλος της θητείας της Δημοτικής Αρχής θα δούμε πολλές αναθέσεις ακόμα. Γι’ αυτό ας είμαστε προετοιμασμένοι.
Σας καλώ λοιπόν όλους μαζί να κλείνουμε το ουσιαστικό η ανάθεση, στον ενικό και πληθυντικό αριθμό.
Η ανάθεση , της ανάθεσης, την ανάθεση, ω!!! ανάθεση …