Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Ο Παλαμάς και η Έξοδος του Μεσολογγίου


«Ο Παλαμάς και η Έξοδος του Μεσολογγίου» ήταν το πρώτο θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου 2019 το βράδυ της Κυριακής 14 Απριλίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Για το έργο του Μεσολογγίτη ποιητή  μίλησαν ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Κων/νος Κασίμης, ο καθηγητής επίσης του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ Ευρυπίδης Γαραντούδης και η Δρ. Φιλολογίας, Σύμβουλος Προέδρου του Κολεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού Πολυάνθη Τσίγκου.
Την εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, προλόγισε και παρουσίασε η αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σοφία Λαναρά, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Νικόλαος Καραπάνος.
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, περιελάμβανε το θεατρικό δρώμενο «Γη φωλιά εσύ, Πατρίδα», από την εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Θεατρολόγου Άννας Μανθάτη.