Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Υπογειοποιείται το δίκτυο της ΔΕΗ επί της Κ. Λάσκαρη στο Αιτωλικό



    Η αισθητική αναβάθμιση του κεντρικού δρόμου του Αιτωλικού, της οδού Κων/νου Λάσκαρη σε λίγες μέρες θα είναι πραγματικότητα, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής.
   Μια παρέμβαση που περίμενε χρόνια «ξεκόλλησε» αφού προηγήθηκαν πολλές συζητήσεις και συνεννοήσεις και ήδη τα συνεργεία αυτές τις μέρες συνδέουν το υπόγειο δίκτυο. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι εντός του Ιουνίου θα έχουν απομακρυνθεί από την «καρδιά» του Αιτωλικού οι κολώνες κ.λπ. και ο δρόμος θα παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Ήταν μια απαίτηση των κατοίκων του Αιτωλικού που η νέα Δημοτική αρχή ενστερνίστηκε και οι παρεμβάσεις της στηρίχθηκαν από στελέχη της ΔΕΗ.

  Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, τονίζει ότι είναι πολύ σημαντικό που η παρέμβαση ξεμπλόκαρε μετά από περίπου δέκα χρόνια αδράνειας και ευχαριστεί την ΔΕΗ και τους κ.κ. Β.  Βελή, Περιφερειακό Διευθυντή Αιτωλοακαρνανίας και Ν.  Γαλάνη, Προϊστάμενο πρακτορείου Μεσολογγίου για την βοήθεια.  «Το Αιτωλικό, τόπος καταγωγής μου και τόπος που μου έδειξε την εμπιστοσύνη του ως αυτοδιοικητικού τρεις φορές, αντιμετωπίζεται από την δημοτική μας αρχή με την σοβαρότητα που του αναλογεί. Ήδη δημοπρατήσαμε δύο νέα έργα και η προσοχή μας είναι δεδομένη».