Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Μητρώο Εθελοντών συντάσσει ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου



   Με την συμμετοχή Αντιδημάρχων, Προέδρων Νομικών Προσώπων και Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, με σκοπό την ενημέρωση για την σύνταξη Μητρώου Εθελοντών του Δήμου, μια θεσμική πρωτοβουλία που θα λειτουργήσει με τους όρους και τις προϋποθέσεις που κατοχυρώνονται μέσα από την σχετική νομοθεσία.
   Η αναλυτική ενημέρωση και παρουσίαση του σχεδίου σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης και εγκυρότητάς του, έγινε από την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών Αρετή Γκόρου. Από τα κυριότερα σημεία αναφοράς είναι η δημιουργία «πλατφόρμας» εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία με την συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τεθεί στην διάθεση των πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Δήμου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι πρόεδροι των αιρετών οργάνων που συμμετείχαν, εξέφρασαν το ενδιαφέρον και την υποστήριξή τους, καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις τους.
   Μιλώντας για την σημασία της εφαρμογής του προγράμματος, ο Κώστας Λύρος επεσήμανε προς τους συμμετέχοντες πως ο Εθελοντισμός και οι δράσεις του αποτελούν την έμπρακτη αφοσίωση και αγάπη όλων προς τον τόπο τους. Με πλήρη νομιμότητα, σεβασμό και διαφάνεια, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενεργοποιήσει σωστά και συντονισμένα τους ίδιους τους πολίτες, κατά το θετικό πρότυπο άλλων Δήμων που σε αυτό τον τομέα έχουν ήδη προχωρήσει περισσότερο.

   Το πλέγμα του Εθελοντισμού περιλαμβάνει και τις τρεις ενότητες Μεσολογγίου – Αιτωλικού – Οινιαδών, στις οποίες θα υπάρξουν συντονιστικά σημεία. Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σημείωσε παράλληλα πως κάθε εθελοντική δράση δεν αντικαθιστά και δεν καλύπτει τις υποχρεώσεις είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε της πολιτείας. Δρα επικουρικά προς τα πολιτικά και υπηρεσιακά όργανα, στηρίζοντας τις παρεμβάσεις τους. «Επιδίωξη της δημοτικής αρχής», τόνισε ο Κώστας Λύρος, «…είναι η δημιουργική ενεργοποίηση μιας οργανωμένης εθελοντικής πρωτοβουλίας, σε συνθήκες ρεαλισμού και απόλυτης ασφάλειας για τους συμμετέχοντες. Για το λόγο αυτό, είμαστε πρόθυμοι και στη διάθεση κάθε πολίτη και αιρετού εκπροσώπου, να μιλήσουμε, να συντονιστούμε,  να δράσουμε από κοινού. Και να μην ξεχνάμε πως η «καρδιά» του εθελοντισμού είναι το φιλότιμο όλων μας» κατέληξε.