Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου : «Κορωνοκαταστάσεις»

 


Τον τελευταίο καιρό αυτό που ζούμε στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου εν μέσω κορονοϊού, είναι άνευ προηγουμένου. Μήπως αυτά που διαβάζουμε να οφείλονται στην γνωστή ίωση;

Έχουμε και λέμε:

Καθαιρούμε παράνομα τη Διευθύντρια της Τεχνικής υπηρεσίας.

Την μετακινούμε σε άσχετο προς το αντικείμενό της πόστο (Μηχανικός στον  τομέα Πρασίνου).

Καθαιρούμε παράνομα προϊσταμένη άλλου τμήματος της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, μάλλον γιατί δεν συμφωνεί μαζί μας – εκκρεμεί προσφυγή της/μας.

Τοποθετούμε Διευθυντή της Τεχνικής υπηρεσίας έναν από τους υπαλλήλους της, κι όχι έναν από τους εν ενεργεία προϊσταμένους, όπως νομικά προβλέπεται.

Όσον αφορά στο νέο Διευθυντή Τεχνικής υπηρεσίας, αφού τον φορτώσουμε με όλες τις ευθύνες που απορρέουν από τη θέση του, στη συνέχεια διαπιστώνουμε ότι δε μπορούμε να του χορηγήσουμε το επίδομα θέσης, ακριβώς λόγω του ότι δεν προβλέπεται τέτοιος ορισμός στη νομοθεσία.

Αφού διαπιστώνουμε το πρόβλημα, τον παύουμε από Διευθυντή, και παύοντας ταυτόχρονα άλλη προϊσταμένη άλλου τμήματος της Τεχνικής υπηρεσίας, τον μετακινούμε ως Προϊστάμενο τώρα στη θέση που «δημιουργήθηκε», και, αν μαντεύουμε σωστά, σε εύλογο χρονικό διάστημα τον ξανακάνουμε διευθυντή και επαναφέρουμε την ,γι αυτό το λόγο, παυθείσα προϊσταμένη.

Τοποθετούμε παράνομα ως Ληξίαρχο εργαζόμενη στη δημοτική ενότητα Αιτωλικού. Η εργαζόμενη (και το Σωματείο) κάνει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την κερδίζει. Ε και τι έγινε; Την ξαναορίζουμε. Ας πρόσεχαν αυτοί που τη δικαίωσαν. Άντε πάλι από την αρχή.

Κατά παράβαση καθήκοντος και οποιασδήποτε νομοθεσίας απαγορεύουμε σε εργαζόμενο να  ολοκληρώσει την μετάταξή του.

Μετακινούμε άτυπα προσωπικό από τις δομές του Πνευματικού σε άλλες δομές του Δήμου και αντίστροφα, χωρίς αποφάσεις

Μετακινούμε εργαζομένους του Δήμου είτε τυπικά, είτε άτυπα, από το ένα τμήμα σε άλλο χωρίς σχεδιασμό, τις πιο πολλές φορές, μόνο και μόνο γιατί διατυπώθηκε άλλη άποψη από την επίσημη της δημοτικής αρχής

 

Μπερδευτήκατε; Και ταυτόχρονα να σπαταλώνται ατέλειωτες ώρες σκέψεων και συσκέψεων για το ποιον θα διώξουμε  και ποιον θα φέρουμε, εις βάρος της πραγματικής αποστολής μιας Δημοτικής αρχής;

 

    Γρήγορα να έρθει το εμβόλιο. Αγγλικό, Ρώσικο ή Κινέζικο ό,τι να ναι, για  να δούμε μήπως λυθεί το πρόβλημα.

 

Μείνετε ασφαλείς και υγιείς, από «κορονοκαταστάσεις ή κορωνοκαταστάσεις»!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο