Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Ο Σπήλιος Λιβανός στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών των ειδικών σχολείων Αιτωλοακαρνανίας

 

Ο Σπήλιος Λιβανός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ και η Περιφερειακή Διευθύντρια των ΕΛΤΑ κα. Αναστασία Βανδώρου, επισκέφτηκαν σήμερα τα Ειδικά Σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα, το Δημητρούκειο Ειδικό σχολείο Μεσολογγίου, όπου τους υποδέχθηκε ο Υποδιευθυντής κ. Χρήστος Γούργαρης, το Ειδικό Σχολείο Ναυπάκτου, όπου τους υποδέχθηκε η Διευθύντρια κα. Σταυρούλα Καρφή, το 1ο Ειδικό Σχολείο Αγρινίου, όπου τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής κ. Νίκος Δεληγιάννης και το 2ο Ειδικό Σχολείο Αγρινίου, όπου τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής κ. Παναγιώτης Μυζήθρας.

Ο βουλευτής τόνισε την υποχρέωση του κράτους να διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες και κάθε είδους προσβασιμότητα για τα ΑΜΕΑ. Ιδιαίτερα στάθηκε στην ανάγκη για αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και τη διασφάλιση πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλους, συνθήκη απαραίτητη για την κοινωνική ένταξη και προώθηση των δεξιοτήτων των ΑΜΕΑ. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην ανάγκη να στηριχθούν οι οικογένειες με ΑΜΕΑ και να διασφαλίζεται το δικαίωμα στην εργασία των γονιών με ΑΜΕΑ.

Όπως, είπε ο βουλευτής, μένουν πολλά ακόμα να γίνουν, ωστόσο η σημερινή Κυβέρνηση έχει θέσει ως μια από τις βασικές της προτεραιότητες τα ζητήματα των ΑΜΕΑ. Το ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που πρόσφατα παρουσιάστηκε και μεταξύ άλλων έχει ξεχωριστή πρόβλεψη για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των ΑΜΕΑ, αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα.

Ο κ. Λιβανός δεσμεύτηκε να είναι συνεχώς στο πλευρό των μαθητών και εκπαιδευτικών των Ειδικών Σχολείων του νομού, κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν για την υποστήριξή τους και την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

 Η κα. Βανδώρου και ο κ. Λιβανός μοίρασαν δώρα στα παιδιά και αντάλλαξαν ευχές. Ο βουλευτής συνεχάρη τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο για την διαρκή ευαισθησία που διακρίνει τα ΕΛΤΑ και τον ευχαρίστησε για την ευγενική συμμετοχή και χορηγία του.

Ο κ. Λιβανός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους διευθυντές των σχολείων και το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και τους μικρούς ήρωες της ζωής, που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα για να ξεπεράσουν τις όποιες αντιξοότητες. Άκουσε με προσοχή τα προβλήματα τους και τις ανάγκες τους για καλύτερη λειτουργία των σχολείων τους.