Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Παρουσιάστηκε το έργο ανάπλασης των οδών Ναυπάκτου και Παπαδιαμαντοπούλου

 

 Ο οδικός χάρτης για την ωρίμανση μιας από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή σε τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

Ο μελετητής του έργου «Βελτίωση – Ανάπλαση Ναυπάκτου – Παπαδιαμαντοπούλου στο τμήμα 1η είσοδος Μεσολογγίου έως 2ο Λύκειο» αποτύπωσε σε μακέτες και χάρτες τον σχεδιασμό ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες παρατηρήσεις και προτάσεις το επόμενο διάστημα. Το έργο είναι στη φάση της ωρίμανσης των μελετών ώστε να ενταχθεί στην Ο.Χ.Ε.  

    

Η παρέμβαση έχει πολύ μεγάλη ακτίνα καθώς ξεκινά από την πρώτη είσοδο του Μεσολογγίου από Ανατολάς, δηλαδή από το ύψος του παλιού Lidl και καταλήγει στο 2ο Λύκειο, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Σε αυτή την απόσταση, μήκους πάνω από 4 χλμ., θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις βελτίωσης των οδικών αξόνων, κατασκευή νέων κόμβων, φωτισμός, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομοι κ.λπ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκτός του Δημάρχου Κώστα Λύρου, οι Αντιδήμαρχοι Αντώνης Αλετράς, Σπύρος Βασιλείου, Νίκος Καραπάνος, Περσεφόνη Μελαχρή, η Δημοτική Σύμβουλος Μέμη Γούργαρη, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ι.Π. Μεσολογγίου Όλγα Δασκαλή, του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Βασ. Σπυρόπουλος και οι επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θ. Βάσσης και Μ. Λύτρας.