Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Στο νεοκλασικό «Χρυσόγελου» θα στεγαστεί το περιφερειακό γραφείο Ι.Π. Μεσολογγίου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και το «Σπίτι του τουρίστα»

 

 Στην υπογραφή σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας προχώρησαν σήμερα, Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Τσιχριτζής.

Σύμφωνα με αυτή εκμισθώνεται με συμβολικό αντίτιμο χώρος επιφανείας 41,7 τ.μ. στο ισόγειο του νεοκλασικού κτιρίου «Χρυσόγελου», προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως δομή για την τουριστική προβολή της περιοχής. Παράλληλα, στον δεύτερο όροφο του ίδιου κτιρίου θα λειτουργήσουν  δύο όμοροι χώροι, επιφάνειας 18 τ.μ. και 7 τ.μ., προκειμένου να στεγαστεί το περιφερειακό γραφείο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με την υπ’ αριθμόν 5908/06-11-2020 αίτησή του που απηύθυνε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος, ζήτησε την απευθείας εκμίσθωση σε αυτό των ανωτέρω κατονομαζομένων χώρων προκειμένου στον χώρο του ισογείου, εκτάσεως 41,7 τ.μ. να υλοποιήσει το πρόγραμμα «Σπίτι του τουρίστα» που έχει ενταχθεί στην πράξη με τίτλο «Ανάπτυξη ηλεκτρονικών υποδομών και υπηρεσιών στα πλαίσια στρατηγικών ΟΧΕ» στην περιοχή της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού και στους όμορους χώρους του δευτέρου ορόφου να λειτουργήσει γραφείο του Επιμελητηρίου ούτως ώστε να υλοποιηθεί η θερμοκοιτίδα του προγράμματος «CREATIVEHUBS» του InterregΕλλάδας – Ιταλίας, για το οποίο έχει ήδη υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Επιμελητηρίου, με συντονιστή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Κατόπιν αυτών, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος με την υπ’ αριθμόν 176/26-11-2020 απόφασή του αποδέχθηκε το αίτημα του Επιμελητηρίου και αποφάσισε την εκμίσθωση των ως άνω χώρων στο Επιμελητήριο άνευ δημοπρασίας, κατά το άρθρο 1 παράγραφος 2 του Προεδρικού Διατάγματος 242/1996.

Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης έχει οριστεί σε πέντε (5) έτη, από 1.1.2021 έως 31.12.2025 με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα πέντε (5) έτη με απλή μονομερή δήλωση οιουδήποτε εκ των συμβαλλομένων.

Σε δήλωσή του, ο κ. Φαρμάκης, ανέφερε: «Με αυτή τη συνεργασία εξασφαλίζεται η συνεχής, απρόσκοπτη και πλήρης χρήση του εμβληματικού ακινήτου της Ι.Π. Μεσολογγίου που θα ανοίξει για όλους του πολίτες την "πόρτα" του. Είμαστε χαρούμενοι που η αξιοποίηση του κτιρίου γίνεται επ’ ωφελεία των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας, με γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου. Και βέβαια, θα συνεχίσουμε να στέκουμε στο πλευρό των φορέων της περιοχής, με κάθε τρόπο και δυνατότητα που έχουμε..».