Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Άριστες οι εντυπώσεις από τις προσπάθειες των παιδιών του Δήμου μας - Εγκαινιάστηκε η έκθεση των μαθητικών διαγωνισμών με μεγάλη επιτυχία!

  

Από μεγάλη συμμετοχή, τόσο σε συμμετέχοντες όσο και σε φυσική παρουσία χαρακτηρίστηκε ο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής και φωτογραφίας που οργάνωσε ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου. Ήταν μια δράση με σαφή στόχευση να εκφραστεί η μαθητιώσσα νεολαία ολοκλήρου του Δήμου με θέμα την Ελληνική Επανάσταση με τους περισσότερους να εμπνέονται όπως ήταν φυσικό από την Έξοδο του Μεσολογγίου, και η ανταπόκριση ήταν άκρως ενθαρρυντική. Πάνω από 150 ζωγραφιές μαθητών των δημοτικών σχολείων και σχεδόν 100 φωτογραφίες των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. Η έκθεση των δημιουργιών ξεκίνησε από την Τρίτη 8.6.2021 και την Πέμπτη 10-6-2021  έγιναν τα εγκαίνια στο Τρικούπειο παρουσία πλήθους επισκεπτών. 

Το καλωσόρισμα έγινε από τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας, Γιώργο Σωτηρακόπουλο.  Ακολούθως ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε τα βραβεία. Μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά: "Συντάσσοντας τις σκέψεις και τις προτάσεις μας για τον Εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και  σε συνεργασία με τα μέλη της Επιτροπής μας για το 2021  κοινή πεποίθηση όλων ήταν πως οι νέοι μας – η νέα γενιά αυτού του τόπου – δεν θα έπρεπε απλά να είναι θεατές, αλλά να συμμετέχουν ενεργά στο εγχείρημά μας. 

Η ενεργή συμμετοχή τους θα είχε διττή σημασία. Από τη  μια πλευρά, για τα παιδιά αυτά θα ήταν μια εμπειρία μοναδική, καθώς συμμετέχουν σε μια επέτειο μέσα στην οποία μετουσιώνεται η ίδια η Ελλάδα, η ύπαρξη και η ουσία της. 

Από την άλλη πλευρά, ένας από τους πολιτιστικούς στόχους της δημοτικής αρχής είναι να δώσει τρόπο και τόπο στη νεολαία μας, για να εκφράσει και να εκφρασθεί μέσα από την τέχνη σε κάθε της μορφή. Και το έπραξε αρχής γενομένης από αυτή τη διοργάνωση. Θα ακολουθήσουν πολλές άλλες ακόμη, μιας και τα μηνύματα είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα. 

Ο Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής και φωτογραφίας, ήταν αυτός που σημειολογικά άνοιξε τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος μας και η Επιτροπή «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία» για τα 200 χρόνια της Ανεξαρτησίας των Ελλήνων. 

Η ανταπόκριση και συμμετοχή των παιδιών, υπήρξε πολύ μεγαλύτερη των φιλοδοξιών μας, γεγονός που μας γεμίζει ιδιαίτερη χαρά. Η έμπνευσή τους εντυπωσιακή και συγκινητική ταυτόχρονα.

Τα παιδιά αυτά, με τις τόσες καθημερινές υποχρεώσεις, έχουν καταφέρει να εντάξουν στην ζωή τους δημιουργικό χρόνο. Να τον αξιοποιούν παραγωγικά, αποτυπώνοντας την σκέψη και το ταλέντο τους. Τα παιδιά αυτά, αγαπούν αυτό τον τόπο και το εκφράζουν με τρόπο πνευματικό και πρωτότυπο. Τι άλλο καλύτερο και τι πιο αισιόδοξο θα μπορούσε να υπάρξει, από αυτό που θα δούμε σήμερα σ αυτή την έκθεση, από την αποτύπωση της ψυχής και του νου της νέας γενιάς των Ελλήνων.

            Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η τόσο σημαντική έκθεση. Τα προβλήματα που συναντήσαμε από την ώρα της προκήρυξής της έως σήμερα υπήρξαν πολλά κι ασφαλώς είχαν να κάνουν με την πανδημία που ταλαιπωρεί τις ζωές όλων μας. Όμως όταν υπάρχει θέληση, οι τρόποι θα βρεθούν αργά ή γρήγορα.

Θα ήθελα να συγχαρώ ολόψυχα κάθε μαθητή και μαθήτρια που συμμετείχε στους διαγωνισμούς Ζωγραφικής και Φωτογραφίας. Πιστεύω πως σ αυτή την πόλη που ο Πολιτισμός βρίσκεται ψηλά στην κοινωνική και πνευματική δραστηριότητά της, οι νέες γενιές επιφορτίζονται με το ηθικό καθήκον να συνεχίσουν αυτή την πολύτιμη παράδοση. 

 Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!"  

Αναλυτικά τα ονόματα:

 Διαγωνισμός Ζωγραφικής

 Βραβευθέντες 

 1η: Παναγιώτα Μανέτα, 2ο Δημοτικό σχολείο Κατοχής  

 2η: Κάτια Διαμαντοπούλου, 2ο Δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου 

 3ος: Γαβριήλ - Ιωάννης Τζάνος, 2ο Δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου 

 Διακριθέντες 

 Γιώργος - Δημοσθένης Τζάνης, 3ο Δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου 

 Καρέτσου Αγγελική, 1ο Δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου 

 Καλαμάκη Μελίνα, 2ο δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου

 Διαγωνισμός Φωτογραφίας 

 Ρεβέκη Σπυριδούλα, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου 

 Κουντούρης Βασίλειος, Εσπερινό Γυμνάσιο Μεσολογγίου 

 Αλαφοδήμου Θένια, Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου 

 Η έκθεση θα είναι ανοικτή μέχρι τις 20 Ιουνίου απο τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι. 

Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 26310 27268 και 26313 63440.