Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

 

Η  Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου  Ι.Π. Μεσολογγίου καλεί τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους στην απεργιακή συγκέντρωση τη Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου στις 10:00 π.μ..

Εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση και οδηγεί τον κόσμο της εργασίας στην εξαθλίωση.

Απαιτούμε σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας, σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, σεβασμό της αξίας της προσωπικότητάς μας, σεβασμό στην υγεία και την ασφάλεια μας.

Διεκδικούμε:

 ·Σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία και θωράκιση του 8ωρου, προστασία της Κυριακάτικης αργίας, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου4 ανάπαυσης και αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας. 

·Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων από την απόλυση και ένταξη στην εργατική προστασία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

·Ενίσχυση και θωράκιση του ΣΕΠΕ υπό την εποπτεία , τον έλεγχο και την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας. Απρόσκοπτη πρόσβαση των εργαζομένων σε Επιθεωρήσεις Εργασίας σε όλη την επικράτεια. Αυστηροποίηση των ελέγχων και των προστίμων της αδήλωτης εργασίας και των (υπ)εργολάβων.

·Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό. Ενίσχυση της προστασίας της συλλογικής δράσης, της συλλογικής αυτονομίας, της απεργίας και των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων.

·Κατάργηση των περιοριστικών παρεμβάσεων στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 και αυστηρές κυρώσεις στους εργοδότες που παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση. 

·Δημόσιο και καθολικό ισχυρό σύστημα υγείας - πρόσβαση όλων σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προστασία κατοίκων μειονεκτικών περιοχών της ηπειρωτικής και νησιωτικής περιφέρειας. Άμεση αποκατάσταση για την αντιμετώπιση της πανδημίας των κενών υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και γενικού πληθυσμού και αυστηρά μέτρα πρόληψης στους χώρους εργασίας.

ΜΕ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ

 

ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

                τη ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

                     Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Μ