Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Συνάντηση για το πανηγύρι του Αη - Συμιού

 

Τρέχοντα ζητήματα, αλλά και τρόποι συνολικής αναβάθμισης του Πανηγυριού του Άη - Συμιού συζητήθηκαν πριν λίγες μέρες ανάμεσα στην Δημοτική Αρχή και τον ομώνυμο Σύλλογο Πανηγυριστών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο και τέθηκαν επί τάπητος πρωτοβουλίες που αφορούν την προσπάθεια διεξαγωγής φέτος του Πανηγυριού, εφόσον υπάρξει τέτοιο πλαίσιο από την Πολιτεία, αλλά και την γενικότερη στρατηγική που θα οδηγήσει στην διάχυση του μεγάλου γεγονότος.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος και οι αντιδήμαρχοι Περσεφόνη Μελαχρή και Νίκος Καραπάνος και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Γιώργος Σωτηρακόπουλος ενώ ο πρόεδρος Μάκης Βίλλιος και πολλά μέλη του Συλλόγου κατέθεσαν εποικοδομητικές προτάσεις για τις οποίες η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να προχωρήσει.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια εξωστρέφειας του Πανηγυριού και από την επόμενη χρονιά θα καλούνται δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερς και με μέριμνα των παρεών αρματωμένων θα «μυούνται» στο Πανηγύρι.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της βελτίωσης των υποδομών στο ιστορικό μοναστήρι με τον Δήμαρχο να ακούει προσεκτικά τις παρατηρήσεις και να δηλώνει ότι προωθούνται λύσεις. Κυρίαρχο, κατά τον Δήμαρχο, είναι να εκπονηθεί μια συνολική μελέτη ανάπλασης του χώρου, πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε να ξεκινήσει σύντομα με δαπάνες του Δήμου.