Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Δημοτική Αρχή: "Ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου μπαίνει σε σειρά. Καλύτερα να σιωπούν όσοι επί 5 χρόνια δεν έκαναν τίποτα …"

Δήλωση του Κώστα Λύρου για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΧΥΤΑ και την εργώδη προσπάθεια της δημοτικής αρχής

«Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης καθηκόντων μας και παρά τις αλλαγές που ήρθαν στο νομικό πλαίσιο, με τις συστάσεις των ΦΟΣΔΑ πίσω από τις οποίες κάποιος θα μπορούσε να μεταφέρει αλλού τις ευθύνες, αντιμετωπίσαμε το θέμα του ΧΥΤΑ με την σοβαρότητα που άρμοζε στην κρισιμότητα της κατάστασης του».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πρόσφατη φωτιά στο ΧΥΤΑ.

Ο Κώστας Λύρος πρόσθεσε ότι «με πολύ κόπο, με αλλεπάλληλες και επίμονες ενέργειες βρισκόμαστε σήμερα σε θέση να δηλώσουμε υπεύθυνα πως ο πολύπαθος ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, ένα από τα μεγάλα αγκάθια του Δήμου μας έχει μπει στις ράγες της νόμιμης  λειτουργίας.

Πρόκειται για ένα μεγάλο και πολύπλοκο έργο, για το οποίο δουλέψαμε σκληρά, το μελετήσαμε, βρήκαμε την πηγή χρηματοδότησης του και ξεκινάει η διαδικασία αποκατάστασης της άθλιας και τεταμένης κατάστασης που παραλάβαμε. Παράλληλα φροντίσαμε ώστε στο διάστημα που μεσολαβεί και μέχρι την ολοκλήρωσή του η λειτουργία του και η διαχείριση των σκουπιδιών μας να είναι ασφαλής και βάσει των απαιτήσεων της Πολιτείας. Είναι επιτέλους καιρός να πάψει ο κίνδυνος και η απειλή εκ της μη νόμιμης λειτουργίας του.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παρά το ότι έχουμε πολλές φορές ενημερώσει το Σώμα θα γίνει πλήρη αναφορά και στους δημότες για τα προβλήματα που παραλάβαμε, την φωτιά που προέκυψε σε μια στιγμή όπου ολοκληρώθηκε ένα τμήμα του έργου και θα γίνει σαφώς εκτενή ανάλυση των πρωτοβουλιών και αποτελεσμάτων μας.

Είναι όμως να απορεί κανείς με το θράσος όλων εκείνων που φέρουν ακέραια την ευθύνη. Αυτοί που για 5 χρόνια ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ και αντί να τρέχουν να κρυφτούν σπεύδουν να κατηγορούν τους άλλους που δεν έγιναν μάγοι για να λύσουν με μιας… τα χρόνια και άλυτα προβλήματα που τους κληρονόμησαν.

Με αυτούς που όλοι μαζί προπαγανδιστικά και ανεύθυνα πριν λίγους μήνες παραιτήθηκαν από το ΔΣ του ΧΥΤΑ και υποκινούσαν δράσεις υπονομευτικές στη λειτουργία του!! Με αυτούς που ούτε ήθελαν ούτε επεδίωξαν καμία λύση γιατί ήθελαν το Δήμο σε ομηρία για μικροπολιτικούς λόγους. Τους γνωρίζει η τοπική κοινωνία, τους έχει απορρίψει.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου δουλεύει σκληρά και ακατάπαυστα να ανταποκριθεί στις περιστάσεις και έχει μπει σε τροχιά εκσυγχρονισμού και εξυγίανσης. Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά τα αποτελέσματα δικαιώνουν τους κόπους και κάνουν τη ζωή των δημοτών μας καλύτερη. Δουλεύουμε βάσει των εξαγγελιών μας. Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Οι άναρθρες κραυγές δεν θα μας πτοήσουν, ούτε θα μας βγάλουν έξω από το δρόμο μας».