Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10/9/2021

 



1.      ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Έχουμε κατ΄ επανάληψη ασχοληθεί με τα πρoβλήματα του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου.

Έχουμε αναφερθεί, δημοσιοποιήσει και στηλιτεύσει την διαχρονική αδιαφορία και ανικανότητα αντιμετώπισης, τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων δημοτικών αρχών, ενός μεγάλου  περιβαλλοντικού εγκλήματος που συντελείται στον δήμο μας.

Δεν είναι δυνατόν, μετά την καταστροφή που συνέβη, η αντιδήμαρχος καθαριότητας να ανακοινώνει ότι τα σκουπίδια πάνε στη Ναύπακτο και οι κάτοικοι του Αγ. Θωμά να πιάνουν στα πράσα απορριμματοφόρο του Δήμου να ξεφορτώνει σκουπίδια στο ΧΥΤΑ.

Απαιτούμε από τον δήμαρχο μια σαφή απάντηση στο ερώτημα :

Τι προτίθεστε να κάνετε στο χρονικό διάστημα, από αύριο το πρωί και μέχρι την λειτουργία του ΦΟΣΔΑ Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που είναι άμεσα συνδεδεμένο με το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων του δήμου μας ;

2.      Γεωπονική Σχολή

Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα και όλοι είχαμε αποδεχθεί το γεγονός ότι το έκτρωμα που λέγεται νόμος Κεραμέως θα ήταν η ταφόπλακα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης όχι μόνο για το Μεσολόγγι αλλά για ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία και την Ελληνική περιφέρεια γενικότερα.

Στο δημοτικό συμβούλιο είχαμε αποφασίσει να κάνουμε κάποιες κινήσεις με επικεφαλής τον δήμο που ποτέ δεν έγιναν.

Ο Μεσολογγίτης υπουργός κύριος Λιβανός που ήθελε οκτώ τμήματα και ανεξάρτητο πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας στην Αιτωλοακαρνανία είναι άφαντος.

Ο πρώην δήμαρχος και συνεργάτης του υπουργού αμίλητος, προφανώς έχει σοβαρότερα προσωπικά προβλήματα να λύσει.

Το ερώτημα είναι, θα το δεχθούμε και αυτό αδιαμαρτύρητα ;

Πως σκοπεύει να αντιδράσει η δημοτική μας αρχή  στην κατάφορη αδικία ;

3.      Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο


Θέλουμε να μας ενημερώσετε για την πορεία των έργων στο ΔΑΚ, δεδομένου ότι ο «Χαρίλαος Τρικούπης» πολύ πιθανόν να επανέλθει στην Α1 και να έχουμε ξανά το ίδιο πρόβλημα.

Το 2022  θα έχετε ήδη τρία χρόνια θητείας, δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για την δημοτική αρχή εάν η ομάδα δεν  χρησιμοποιεί και πάλι  την φυσική της έδρα.

Καθυστερώντας το έργο καθυστερείται και την απορρόφηση του κονδυλίου του 1 εκατ. Ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΔΑΚ.

Παρακαλώ  ενημερώσετε μας για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα των έργων.

 

4.      Κοιμητήριο Αγίου Θωμά


Είναι γνωστό το πρόβλημα κορεσμού των δυο κοιμητηρίων Μεσολογγίου και Αγίου Θωμά στον Αη Γιάννη Αγίου Θωμά.

 

·                     Από την Κοινότητα Αγ. Θωμά έχει γίνει πρόταση για την αγορά όμορου με το κοιμητήριο, κτήματος δύο στρεμμάτων, που είναι προς πώληση, σε τιμή που πιστεύουμε ότι είναι μέσα στις δυνατότητες του δήμου. Ρωτάμε, τι προτίθεστε να κάνετε επί του θέματος, ώστε να γίνει δυνατή η επέκταση του κοιμητηρίου και να λυθεί το πρόβλημα ;

 

·                     Μέσα από το κοιμητήριο Αγ. Θωμά διέρχεται, μεγάλης διαμέτρου και υπό μεγάλη πίεση, αγωγός του ΤΟΕΒ ο οποίος χρονολογείται από το 1968. Καταλαβαίνετε το τι πρόκειται να γίνει εάν ο αγωγός αυτός υποστεί βλάβη όπως γίνεται συνήθως και τιναχθούν όλα στον αέρα.

Θα αποκτήσουμε αρνητική δημοσιότητα για μια ακόμη φορά σε όλη την Ελλάδα και δεν θα ξέρουμε που να κρυφτούμε.

Η κοινότητα Αγ. Θωμά έχει ζητήσει να γίνει παράκαμψη του αγωγού εκτός των ορίων του κοιμητηρίου. Τι προτίθεστε να κάνετε επί του θέματος ;

 

·                     Ο μανδρότοιχος του κοιμητηρίου πέραν του ότι είναι υπό κατάρρευση, δεν έχει διεξόδους για το νερό της βροχής. Έτσι πλημμυρίζει με κάθε βροχή, καθιστώντας την πρόσβαση αδύνατη. Αγανακτισμένοι κάτοικοι  άνοιξαν τρύπες στο τοίχο με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει παρακείμενο κτήμα.

 Έχετε πρόθεση να λύσετε το πρόβλημα των ομβρίων όπως σας έχει ζητηθεί από την κοινότητα ;  και τι πρόκειται να κάνετε ;

5.      Διαρροή νερού στον Άγιο Θωμά

Εδώ και μήνες υπάρχει βλάβη στον αγωγό της ΔΕΥΑΜ στον Άγιο Θωμά, στα όρια με την Ιόνια οδό. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι όλα τα σπίτια του Αγίου Θωμά που βρίσκονται βόρεια της Ιόνιας οδού δεν έχουν νερό μήνες τώρα.

Εν τω μεταξύ το νερό χύνεται και η ΔΕΥΑΜ σφυρίζει αδιάφορα και προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες αλλού.

Ρωτάμε πότε θα αξιωθεί η ΔΕΥΑΜ να αποκαταστήσει την βλάβη ;

 

Ο δήμαρχος κατά την προσφιλή του τακτική και μη θέλοντας να πρωτοτυπήσει, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση.

 

Με την ευκαιρία θεωρούμε απαράδεκτη την επίθεση του αντιδημάρχου Ν. Καραπάνου κατά του προέδρου της κοινότητας Αγίου Θωμά και στηρίζουμε πλήρως τον κύριο Πασπαλιάρη.

Η δε ανάρτηση φωτογραφιών στα κοινωνικά δίκτυα, του κυρίου Καραπάνου, να γλεντάει σε πανηγύρι αμέσως μετά  την επ΄αυτοφώρω σύλληψή του, μόνο περιφρόνηση προς τους νόμους και τον θεσμό που υπηρετεί δείχνει.

 

Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»

Το Γραφείο τύπου

Μεσολόγγι 11/9/2021