Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγιου: "ΧΥΤΑ το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου."

 

Από συστάσεως του Καλλικρατικού Δήμου, διαχρονικά,  «ενοχλούμε»  ζητώντας,  διάλογο και συνεργασία για τα προβλήματα του ΧΥΤΑ . Η σημερινή δημοτική αρχή έχει ενημερωθεί  και «ενοχληθεί» εξαρχής για τα προβλήματα του ΧΥΤΑ (μάλιστα πριν ακόμη αναλάβει-προεκλογικά). Επιπλέον  μετά την έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος «ενοχλούμε» συνέχεια και ζητάμε διευρυμένη συνάντηση ουσίας για το ΧΥΤΑ. Επανειλημμένα επισημαίναμε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα το οποίο όσο αφήνεται,  θα «σκάσει», δεν υπάρχει χρόνος.

Προσπαθώντας να λειτουργήσουμε ως συνθετικός κρίκος (όπως πάντα), ζητήσαμε συνάντηση επανειλημμένως με όλους τους εμπλεκόμενους (Επικεφαλείς Δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι, ΧΥΤΑ, Δημοτικής και τοπικής κοινότητας, υπηρεσιακοί παράγοντες, αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, κ.λ.π).

·   Καμία απόκριση, καμία απάντηση, καμία πρόταση, εις μάτιν. Και τελικά;

Τελικά μας ξεπέρασαν τα γεγονότα. Ένα υπό  κατασκευή κύτταρο (πάνω από  4 χρόνια; Το γεφύρι της Άρτας!), ανυπαρξία οποιασδήποτε υποδομής στο ΧΥΤΑ, ανυπαρξία προσωπικού, μηχανημάτων, καυσίμων κτλ. Και φυσικά ήρθε και η πυρκαγιά (για μία ακόμη φορά) και αποτελείωσε τα πάντα.

Που θα πάνε τα σκουπίδια; Ναύπακτο; ο καταταλαιπωρημένος στόλος απορριμματοφόρων στον οποίο θα προστεθεί μία ακόμη διαδρομή 130 χιλιομέτρων ημερησίως, για λίγο καιρό; Και μετά;

Κύριοι ο χρόνος δεν τελειώνει - τελείωσε.

Δεν έγινε τίποτα. Και σύντομα φοβόμαστε ότι θα βρεθούμε στην επόμενη δύσκολη κατάσταση, στην επόμενη δύσκολη συγκυρία. Και τότε; Θα ψάχνετε πάλι ευθύνες στους εργαζόμενους, όπως στο πρόσφατο παρελθόν; (Όπως έγινε αντιληπτό και την τελευταία φορά αλλού θα πρέπει αναζητηθούν). Θα προσπαθήσουμε επιτέλους όλοι μαζί να βρούμε μια ουσιαστική λύση; Εμείς είμαστε εδώ. Ας καθίσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι μαζί στο τραπέζι, για την ουσία. ΠΡΙΝ η κατάσταση γίνει εντελώς μη αναστρέψιμη. Λύσεις υπάρχουν. Αλλά ξαναλέμε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ, όχι άλλα πυροτεχνήματα ένθεν και κακείθεν, όχι άλλα επικοινωνιακά σόου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο