Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Στο κρατητήριο η Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου και εργαζόμενοι του Δήμου


Στο κρατητήριο της Αστυνομικής διεύθυνσης Αιτωλίας θα περάσουν την νύχτα τους απόψε η Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου και τέσσερις εργαζόμενοι του Δήμου, οι οποίοι  συνελήφθησαν το μεσημέρι μετά από μήνυση για “υποβάθμιση περιβάλλοντος” αφού άδειαζαν σκουπίδια από φορτηγό του δήμου στο κτήμα «Πετούνη».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει δώσει την άδεια στον Δήμο Μεσολογγίου να μεταφέρει τα σκουπίδια στον συγκεκριμένο χώρο και να μεταφορτώνονται σε κοντέινερ και να μεταφέρονται στου ΧΥΤΑ Ναυπάκτου και Παλαίρου.

Μετά την σύλληψη τους οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Μεσολογγίου και η  εντολή εισαγγελέα ήταν η κράτηση τους έως αύριο που θα δικαστούν στο αυτόφωρο.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Μεσολογγίου αναφέρει τα εξής:

“Δυστυχώς επαληθευτήκαμε.

Εργαζόμενοι του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, είναι αναγκασμένοι να περάσουν την σημερινή νύχτα στο κρατητήριο, εν μέσω γιορτών, μακριά από τις οικογένειες τους,  καθώς υφίστανται το αποτέλεσμα των παράνομων εντολών, της προχειρότητας και της ανευθυνότητας  της δημοτικής αρχής.

Σήμερα το πρωί συνάδελφοι, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου εξαιτίας «νομιμότητας»  της λειτουργίας ΣΜΑ στο κτήμα «Πετούνι».   Δυστυχώς, η προχειρότητα και ανευθυνότητας  με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Το φωνάζουμε τόσο καιρό προς κάθε κατεύθυνση , ο επικοινωνιακός και μόνο  τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων  έχει σοβαρές συνέπειες, εκτός από το περιβάλλον και τους Δημότες και στις ζωές των εργαζομένων.

Ελπίζουμε η ταλαιπωρία αυτή των συναδέλφων να λήξει άμεσα και να ζητηθούν ευθύνες από τους πραγματικά υπευθύνους.

Το σωματείο  θα σταθεί για μία ακόμη φορά πλάι τους και θα ζητήσει την λογοδοσία των υπευθύνων ,όσο ψηλά και να βρίσκονται.”

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος με ανάρτηση του στο facebook μιλά για την ανήκουστη  μεταχείριση των εργαζομένων του Δήμου και της Αντιδημάρχου Καθαριότητας Φόνης Μελαχρή επειδή κάνουν ευσυνείδητα το καθήκον τους για να διατηρήσουν το Δήμο μας σε τάξη και καθαριότητα !

Πηγή : onairnews