Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

4ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Μεσολόγγι στα χρόνια της Επανάστασης (8/4/2022) Πρόσκληση συμμετοχής

 

 Ο «Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Μεσολόγγι στα χρόνια της Επανάστασης» που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Φίλων Βαλβείου Βιβλιοθήκης είναι πλέον θεσμός στο πλαίσιο των ετήσιων Εορτών Εξόδου. Ύστερα από δύο χρόνια αναστολής των αναγνώσεων λόγω της πανδημίας COVID, ανταμώνουμε ξανά εφέτος στον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, από τις 9.30 μ.μ. ως τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης για να μοιραστούμε αγαπημένα αναγνώσματα για την Ιερή Πόλη στα χρόνια του Αγώνα.

 Τι μπορείτε να διαβάσετε:

 Μπορείτε να διαβάσετε κείμενα της επιλογής σας, οποιασδήποτε κατηγορίας: λογοτεχνικά (ποιήματα, διηγήματα, αποσπάσματα από μυθιστορήματα, θεατρικά κείμενα), βιογραφίες, αλληλογραφία Αγωνιστών, αρχειακό υλικό, ιστορικά κείμενα, περιγραφές μαχών, προσωπικές ιστορίες, κείμενα ξένων συγγραφέων για το Μεσολόγγι και την Έξοδο, δημοσιεύματα από εφημερίδες της εποχής αλλά και σύγχρονα κείμενα που αναφέρονται στην Έξοδο.

 Παροτρύνουμε τους συμμετέχοντες να συμβουλευτούν τη συλλογή βιβλίων τοπικής ιστορίας στη Βάλβειο Βιβλιοθήκη.

 Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν:

 Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι από 13 ετών (Α΄ Γυμνασίου) και άνω, κατόπιν προεγγραφής, για την καλύτερη οργάνωση του Μαραθωνίου Ανάγνωσης. 

 Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή:

Με αποστολή email στο fvl.syllogos@gmail.com με θέμα «Μαραθώνιος Ανάγνωσης».

Στο email σας θα σημειώσετε: τον συγγραφέα και τον τίτλο του βιβλίου από το οποίο θα διαβάσετε απόσπασμα, το ονοματεπώνυμό σας, το τηλέφωνο και το email σας.

 Για τους μαθητές που είναι κάτω των 18 ετών, παρακαλούμε να σημειώσουν και την τάξη στην οποία πηγαίνουν.

 Για να μπορέσουν να συμμετάσχουν όλοι, η διάρκεια κάθε ανάγνωσης προτείνεται να μην υπερβαίνει τα 5 λεπτά (έως 1,5 σελίδα για ποιητικό κείμενο ή έως 2 σελίδες για πεζό κείμενο).

 Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως και την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, 6.00 μ.μ.

 Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και την υποστήριξη του Πνευματικού Κοινωνικού Αθλητικού Κέντρου του δήμου.