Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ανακοίνωση σχετικά με τον καθαρισμό οικοπέδων εντός οικισμών από ξερά χόρτα και εύφλεκτα υλικά

 

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου, οφείλουν οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους. Επίσης να προβούν σε ανάλογο καθαρισμό και απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος προβαίνει στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό και στη συνέχεια βεβαιώνει σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφώθηκαν τη δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων τους. Ενημερώνουμε ότι στην περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50 ευρώ/τετραγωνικό μέτρο βάσει του Ν. 3852/2010 αρθ. 94 παρ.26.

Παρακαλούνται λοιπόν οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές ακινήτων να καθαρίσουν  τα οικόπεδά τους για να μην υποστούν τις παραπάνω κυρώσεις. Ο Δήμος προσβλέπει στην συνεργασία σας αφού κάθε ολιγωρία αποβαίνει σε βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των συνδημοτών σας.

 

 

Εκ μέρους του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας

ο Αντιδήμαρχος

Νίκος Καραπάνος