Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ : " Ολοκληρωτική αγνόηση των Νοσοκομείων της Αιτ/νιας στην προκήρυξη επικουρικών."

 

 Στην πρόσφατη  προκήρυξη επικουρικών θέσεων Ιατρών για την 6η ΥΠΕ , γίναμε πάλι θεατές στο ίδιο έργο εκ μέρους της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας: επιδεικτική και ολοκληρωτική αγνόηση της Αιτωλοακαρνανίας στις προκηρύξεις. Για του λόγου το αληθές : Προκηρύχθηκαν 99 θέσεις για 18 διαφορετικά Νοσοκομεία και 17 Κέντρα Υγείας και για την Αιτωλοακαρνανία προορίζονται 2 θέσεις Γενικών Ιατρών για το Κέντρο Υγείας Κατούνας… Προφανώς , για τους διοικούντες δεν υπάρχουν κενά στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και ας βγάζουν μάτι.. Η απλή ανάγνωση του καταλόγου των προκηρύξεων επίσης βγάζει μάτι.. για την ευνοϊκή μεταχείριση ορισμένων ιδρυμάτων.

 Παρόλο που δε συμφωνούμε με το θέαμα των επικουρικών και επιμένουμε στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων , αυτού του τύπου η επιδεικτική αγνόηση του ΓΝ Μεσολογγίου όταν από τις 48 θέσεις του οργανισμού , είναι καλυμμένες μόνο οι 26 , όταν ο μοναδικός Ορθοπεδικός δεν ενισχύεται  παρά του ότι υπάρχει υποψήφιος , όταν η κενή θέση του Νευρολόγου δε ζητείται καν σαν επικουρικό, δείχνει ποιες είναι οι προθέσεις τους. 

 Όσο και αν αρνούνται επισήμως την υποβάθμιση του ΓΝ Μεσολογγίου , οι πράξεις μιλάνε  από μόνες τους.

 Αλήθεια σε ποιόν πρέπει να απευθυνθούμε για αυτή την ολοκληρωτική εγκατάλειψη; Στον Κο Πλεύρη, στην Κα Γκάγκα , στον Κο Καρβέλη; Και οι διοικήσεις των Νοσοκομείων κα Φιλιπποπούλου και κος Σερασκέρης τι έχουν να πουν ;

 Κόντρα στο πείσμα των διοικούντων εμείς θα επιμείνουμε στην ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης του ΓΝ Μεσολογγίου για να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.

ΥΓ:  Αν αυτή είναι η τύχη του Νοσοκομείου στα επικουρικά δε θέλουμε καν να σκεφτούμε τι θα γίνει στις μόνιμες θέσεις.

 

  Η Τριμελής του ΓΝΜ