Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Συνάντηση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου με τον Υπουργό Υγείας

 

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Μεσολογγίου για να παραχωρηθεί στο Δήμο το κτίριο που στεγαζόταν το παλιό νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας.

Στην συνάντηση του Δημάρχου, Κώστα Λύρου με το Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26-5-2022, εκφράστηκε  η πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του Υπουργείου για την διάσωση και αξιοποίηση του κτιρίου το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των παλαιοτέρων της χώρας και χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικό δείγμα νεοκλασικής.

Σε δήλωσή του, ο Κώστας Λύρος μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Υγείας ανέφερε σχετικά:  «Το θέμα αυτό είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας και πασχίζουμε από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας να διασωθεί αυτό το σπουδαίο  μνημείο της τοπικής ιστορίας και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Γι’ αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Υγείας, κ. Πλεύρη που με θέληση και αποφασιστικότητα έδωσε την λύση που περιμέναμε και πλέον άνοιξε ο δρόμος για την αξιοποίησή του».

Στη συνάντηση τέθηκαν από τον Δήμαρχο και άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως  η υποστελέχωση του Νοσοκομείου και των υπολοίπων δομών υγείας της περιοχής μας με τον Υπουργό να δείχνει πλήρη κατανόηση.