Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ρυθμός και μέτρο στο Αρχαίο Δράμα από τον Άρη Ρέτσο




Με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Άρη Ρέτσο ξεκινά το πρωί της Δευτέρας 3 Ιουλίου 2017, το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων του 31ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών.

Ο δημιουργός  παρουσιάζει με «μουσικά» στοιχεία... και «όχι μόνο», θέματα,  σκηνές και ήρωες από τον στυγερό Κύκλο του Μύθου των Ατρειδών.
Εισάγει στα θεατρικά δρώμενα πρωτοφανείς ηχοδραστικές καινοτομίες και αναβαθμίζει την αντίληψη τού αρχαίου λόγου δίχως να προδίδει τους κανόνες που τον γέννησαν.

Μετά τον «Θρόνο των  Ατρειδών» στο Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο , που παρουσιάστηκε από εικοσαμελή θίασο νέων πρωταγωνιστών και σε σκηνοθεσία του ιδίου, ο διακεκριμένος σκηνοθέτης, επιστρέφει σαν ηθοποιός, μουσικός εκτελεστής και solo  performer. Δίνοντας μια καινούργια διάσταση στους ρόλους και στην υποκριτική, ερμηνεύει κατά γενική ομολογία με πρωτάκουστη τεχνική.
Η παρουσίαση «Ρυθμός και μέτρο στο αρχαίο Δράμα» είναι αποτέλεσμα πολύχρονης αναζήτησης από τον Άρη Ρέτσο. Μέσα από την ακουστική και την εκφορά του αρχαίου λόγου ,αλλά και του σημερινού, στην αρχαία τραγωδία φαίνεται καθαρά πώς οι διαφορετικές φωνές, και τα αισθήματα των Ηρώων ή του Χορού με το λόγο, το ρυθμό και τη μουσική , εκφράζουν μια καινούργια, αλλά και κλασσική με έναν άγνωστο ίσως τρόπο, σχέση με το χώρο του  Αρχαίου Δράματos.
  
Συντελεστές:
Ηθοποιός-σκηνοθέτης: Άρης Ρέτσος
Ηθοποιός : Tζίνα Θλιβέρη


Διάρκεια παρουσίασης: 110’ – Κτίριο Συγγρού Κατοχή Οινιαδών ώρα έναρξης  10.00 π.μ.