Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Συνάντηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Αιτωλίας


                                                       
                                                                          
         
Συνάντηση μεταξύ του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου και του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Αιτωλίας, κ. Ανδρέα Τσαπικούνη, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 26 Ιουνίου, στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου ήταν ο Πρόεδρος, κ. Βασίλης Σπυρόπουλος και ο Γεν. Γραμματέας, κ. Κων/νος Πασιόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν θερμές ευχές προς τον κ. Τσαπικούνη με την ευκαιρία της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων του.

Η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα και στράφηκε σε σημαντικά ζητήματα ασφαλείας και αστυνόμευσης που αφορούν την πόλη.

Αναλυτικότερα, από την πλευρά του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου υποδείχθηκαν δύο συγκεκριμένοι οδοί για τις οποίες ζητήθηκε να αυξηθεί η αστυνόμευση, για την καλύτερη λειτουργία και κινητικότητα της αγοράς. Ο λόγος για τις Σπ. Μουστακλή και Π. Σταυροπούλου, που συνιστούν έναν κατεξοχήν εμπορικό δρόμο, ο οποίος όμως λόγω του ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο ίσως οδικό άξονα του κέντρου της πόλης συγκεντρώνει αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο, που εντείνεται και από τη διέλευση των αστικών λεωφορείων.

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου ζήτησε την ύπαρξη αυστηρής και συστηματικής αστυνόμευσης του δρόμου, για την απρόσκοπτη εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής ανά μήνα στάθμευσης, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα παρακώλυσης της ομαλής κυκλοφορίας οχημάτων και λοιπών μέσων διακίνησης του κοινού.

Αυτό, μάλιστα, υπήρξε ένα από τα κυριότερα αιτήματα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται επί των δύο ως άνω οδών, όπως αποτυπώθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποίησε μαζί τους η Διοίκηση του Συλλόγου.

Επιπρόσθετα στα παραπάνω, ένα ακόμη σημείο το οποίο χρήζει αστυνόμευσης είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης, με συχνό το φαινόμενο διέλευσης και στάθμευσης οχημάτων στους πεζοδρομημένους δρόμους, γεγονός που όχι μόνο πλήττει αισθητικά την πόλη, αλλά πολύ περισσότερο δυσχεραίνει την ομαλή κινητικότητα σε αυτούς, ενώ πολλές φορές παρεμποδίζεται ακόμη και η είσοδος-έξοδος σε καταστήματα και κατοικίες.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτό, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος έχει ήδη προγραμματίσει συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων – Μελετών – Πολεοδομικού σχεδιασμού, κ. Γεώργιο Καραπαπά, καθώς και τον Διοικητή της Τροχαίας Μεσολογγίου, προκειμένου να συζητηθούν ανάλογα θέματα, που αφορούν την διασφάλιση της ομαλής κινητικότητας μέσα στην πόλη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, που διεξήχθη, βρέθηκε κι ένα ακόμη θέμα, αυτό των λαϊκών αγορών. Πιο συγκεκριμένα, η Διοίκηση του Συλλόγου ενημέρωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή αναφορικά με το σημαντικό κυκλοφοριακό πρόβλημα, που ανακύπτει κατά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, αφού οι κάθετοι δρόμοι κλείνουν από σταθμευμένα οχήματα.

Φυσικό επακόλουθο του φαινομένου αυτού είναι η παρεμπόδιση της απρόσκοπτης κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων από το σημείο, ενώ καθίσταται σχεδόν αδύνατη η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων ή ασθενοφόρων σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα ασφάλειας και λειτουργικότητας της πόλης.

Ως εκ τούτου, ζητήθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή να μεριμνήσει ούτως ώστε να τερματιστεί το φαινόμενο κατάληψης των κάθετων δρόμων από οχήματα, κατά τη διάρκεια λειτουργίας των λαϊκών αγορών, επιβάλλοντας κυρώσεις στους μη συμμορφούμενους.

Τέλος, η Διοίκηση του Συλλόγου εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της για θέματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας, που βρίσκονται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα. Επιπλέον, μετέφερε στον Αστυνομικό Διευθυντή την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για αυξημένη και ευέλικτη αστυνόμευση της περιοχής, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι κλοπές και άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ θα υπάρξει καταστολή της παραβατικότητας τόσο των αλλοδαπών όσο και των ημεδαπών.

Ο κ. Τσαπικούνης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου και συμφώνησε στην ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης σε όλα τα υπό συζήτηση θέματα. Με τη σειρά του, δεσμεύτηκε να φροντίσει για την αύξηση της αστυνόμευσης στις υποδειχθείσες περιοχές, αλλά και για την διατήρηση στενής συνεργασίας με τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό για την πόλη.

Παράλληλα, ενημέρωσε την Διοίκηση για τις εξελίξεις σχετικά με ένα χρονίζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας και έχει να κάνει με την κτιριακή υποδομή, όπου αυτή στεγάζεται. Σύμφωνα με τον κ. Τσαπικούνη, η Αστυνομική Διεύθυνση έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να δρομολογηθεί το συντομότερο η μεταστέγασή της σε άλλο κτίριο, ώστε να εξαλειφθούν όλα τα συσσωρευμένα λειτουργικά προβλήματα δεκαετιών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ιδιαιτέρως θερμό κλίμα, με την δέσμευση των δύο πλευρών για σταθερή και στενή σχέση, ενώ η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου εξέφρασε την πρόθεσή της να σταθεί αρωγός, παρέχοντας την έμπρακτη βοήθειά της προς την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας.