Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Ποιά Ελένη;" Μια μουσική παράσταση των Ρέππα-Παπαθανασίου από την ΟΜάΔΑ ΘΕάΤΡΟΥ "ΠΡόΒΑ" του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μεσολογγίου.Παρασκευή 25/8 και Δευτέρα 28/8 στις 21:00 στο Αμφιθέατρο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Κρατήσεις θέσεων από 21/8, 7-9μ.μ. στον χώρο των παραστάσεων.


Σημείωμα Σκηνοθέτη:
"Δέκα χρόνια δράσης και δημιουργίας κλείνει η Ομάδα μας το φετινό καλοκαίρι. Επιλέξαμε λοιπόν, αυτό το πολυπρόσωπο έργο για να συμμετέχουμε σχεδόν όλοι, για να έχουμε την ευκαιρία να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε, αλλά κυρίως για να διασκεδάσουμε και να προβληματίσουμε τους θεατές. Ζούμε σε μια εποχή καταστροφής, κρίσης και πολέμου σε όλες του τις μορφές… Ας δώσουμε λοιπόν το αντιπολεμικό μας μήνυμα με αυτήν την κωμωδία όπου ο μυθικός μέγας πόλεμος των παιδικών μας χρόνων τελικά δε γίνεται ποτέ…"

Ζέτα Λάττα

Σας περιμένουμε!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ:
ΔΑΣΚΑΛΑ :...Λοιπόν αρχίζει το μάθημα!Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Τρωικό πόλεμο. Ο Τρωικός πόλεμος είναι ο αρχαιότερος πόλεμος που αναφέρεται σε γραπτό κείμενο. Από τον Όμηρο...Με πολλές ανακρίβειες, διότι ο Όμηρος ήταν γκαβός και έγραψε ό,τι άκουσε και ό,τι του κατέβηκε στην γκλάβα. Οι πλέον πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις απέδειξαν μια μεγάλη αλήθεια. Ο Τρωικός πόλεμος δεν έγινε ποτέ, χάρη σε μια ενάρετη Ελληνοπούλα. Την Πευκίδα. Η Πευκίς ήτο εξαδέλφη της Ωραίας Ελένης. Δεν ήτο τόσο όμορφη βέβαια, αλλά ήτο ενάρετη.
Αυτή έκανε στους Έλληνες το μεγαλύτερο καλό...Ήρθε λοιπόν η ώρα, αγαπημένα μου παιδιά, να αποκατασταθεί η αδικημένη ηρωίδα και να ανεβεί στο βάθρο της αιωνιότητας!
Η συνέχεια επί σκηνής!!!