Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση σχετικά με τη συμμετοχή μας στον Ετήσιο Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής


Αγαπητές Συνδημότισσες και Συνδημότες,
σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 θα γίνει με πάνω από δύο μήνες καθυστέρηση ο ετήσιος απολογισμός της Δημοτικής αρχής. Η συνεδρίαση είναι ειδική και θεωρητικά αποτελεί κορυφαία διαδικασία για το Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά από σοβαρό προβληματισμό και συζήτηση αποφασίσαμε να μη συμμετέχουμε στη διαδικασία αυτή για δύο πολύ σοβαρούς λόγους.

  1. Θεωρούμε ότι η Δημοτική αρχή έχει υποβαθμίσει ως όργανο το Δημοτικό Συμβούλιο και διαμαρτυρόμαστε για αυτό. Οι ερωτήσεις που καταθέτουμε σε κάθε συνεδρίαση όχι για αντιπολιτευτικούς λόγους αλλά για λόγους προόδου της περιοχής και επειδή εσείς οι δημότες μας το ζητάτε δεν απαντώνται ποτέ. Πιστέψτε μας σαν αντιπολίτευση με «φιλοδοξίες» όπως μας χαρακτηρίζουν είναι προς το συμφέρον μας να μην απαντάει ο κ. Δήμαρχος. Εμείς όμως βάζουμε πιο πάνω από όλα το συμφέρον του Δήμου μας θεωρώντας ότι πρέπει να δίνονται απαντήσεις και να δρομολογούνται λύσεις στα προβλήματα των δημοτών. Επίσης θεωρούμε ότι θέματα που έπρεπε να συζητούνται τακτικά και να υπάρχει ενημέρωση δεν συζητούνται. Θυμίζουμε ότι εκκρεμούν συζητήσεις για τη ΔΕΥΑΜ, τη Μαρίνα και ένα σωρό άλλα θέματα.
  2. Ο Δεύτερος λόγος είναι ότι η παρουσίαση που μας έχει αποσταλεί είναι εξαιρετικά ελλιπής. Πολλά λόγια και ελάχιστα στοιχεία. Δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία ενώ η παλιότερη δήλωση περί μηδενισμού του χρέους έχει μετατραπεί σε δήλωση μηδενισμού στην πενταετία. Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Εντυπωσιάζει δε, η πλήρης απουσία στοιχείων για τη ΔΕΥΑΜ. Μια ΔΕΥΑΜ για την οποία ενημερωνόμαστε από τις εφημερίδες και από τη μία πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματά μας, από την άλλη προκαλούνται συναισθήματα θλίψης μιας και απαξιώνονται πλήρως οι προηγούμενοι πρόεδροι για να βγει «λάδι» ο πολιτικός τους προϊστάμενος. Πάλι από τον τοπικό τύπο δίνεται η εντύπωση ότι τώρα ενημερώνεται για το τι συνέβαινε. Σε κάθε περίπτωση εμείς ευχόμαστε να σωθεί η ΔΕΥΑΜ γιατί αυτό θεωρούμε ότι είναι προς το συμφέρον των δημοτών σε βάθος χρόνου. 
           Διαβεβαιώνουμε τους Δημότες σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου ότι θα είμαστε παρόντες στα καθήκοντά μας ως Δημοτικοί Σύμβουλοι και τους καλούμε εφόσον το επιθυμούν να συζητήσουν τα προβλήματά τους μαζί μας, προκειμένου αφενός να ανταλλάξουμε απόψεις για την επίλυση αυτών και αφετέρου για να τα μεταφέρουμε ως ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή.

                      Κων/νος Γιαννόπουλος - Σπύρος Διαμαντόπουλος
Δημοτικοί Σύμβουλοι 
Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Υ.Γ.   στη σελίδα 13 του απολογισμού, στο κείμενο που μας απεστάλη, ενημερωνόμαστε για την αλλαγή κλειδαριάς τουαλέτας  σε νομικό πρόσωπο. 
Τα σχόλια είναι περιττά.