Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Μύρισε καλοκαίρι…

Με τις πρώτες καλοσύνες του καιρού, ο κόσμος «ξεχύθηκε» προς τα έξω. Ιδιαίτερα τις ημέρες των Βαΐων και του Πάσχα, τα μαγαζιά της πόλης γέμισαν. Πολύ κόσμο είχαν και τα καταστήματα του λιμανιού. Αυτά που ήταν ανοιχτά φυσικά. Την μεγάλη διαφορά την έκαναν οι επισκέπτες, που φέτος ήταν αρκετοί. Έτσι η αγορά(τουλάχιστον αυτή της εστίασης) δέχτηκε μια γερή τονωτική «ένεση» τζίρου.

Αυτό είναι και το ζητούμενο αγαπητοί συνδημότες. Πρέπει να βρούμε τρόπους να προσελκύσουμε επισκέπτες. Καλά είναι τα καταστήματα που άνοιξαν και αυτά που ενδεχομένως θα ανοίξουν. Από πελάτες όμως τι γίνεται; Η αγοραστική δύναμη της πόλης και της περιοχής είναι δεδομένη. Περισσότερα καταστήματα σημαίνει μοίρασμα της ίδιας ισχνής «πίτας» σε περισσότερα και επομένως μικρότερα κομμάτια. Αυτό που χρειάζεται επομένως είναι «νέο αίμα».
Προς αυτή την κατεύθυνση δυστυχώς δεν έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα, παρά μόνο μεμονωμένες ενέργειες με πρόσκαιρα αποτελέσματα…
***
Αυξημένο ενδιαφέρον

Κινητικότητα παρατηρείται στους χώρους των κομμάτων εν όψει εκλογών. Τις βουλευτικές εννοώ φυσικά, για τις οποίες όλες σχεδόν οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι θα διεξαχθούν πρόωρα, με χρονικό ορίζοντα το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Όταν δηλαδή θα έχουν λήξει τα μνημόνια(τρομάρα μας!!!) και θα αρχίσει η επιτήρηση…
Μαθαίνω λοιπόν ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από πολλούς εν δυνάμει υποψηφίους,  για την στελέχωση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στο νομό μας. Παλαιοί γνώριμοι που είχαν αποσυρθεί, επανακάμπτουν και διεκδικούν μια θέση στο ψηφοδέλτιο, είτε για τους ίδιους είτε για μέλη των οικογενειών τους. Αλλά και νέα πρόσωπα με φιλοδοξίες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την ένταξή τους στο ψηφοδέλτιο.
Φυσικό είναι θα μου πείτε, αφού όπως όλα δείχνουν σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Ν.Δ. θα είναι το πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές, άρα θα έχει και τον πρώτο λόγο για σχηματισμό κυβέρνησης, ανεξάρτητα από το αν θα πετύχει ή όχι αυτοδυναμία. Η εξουσία έλκει και σαγηνεύει!
«Ευχάριστος πονοκέφαλος» λοιπόν για τον σημερινό αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που θα έχει την ευχέρεια της επιλογής.
Ευχέρεια που δεν είχαν οι προηγούμενοι αρχηγοί της Ν.Δ. στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015, τότε που τα ψηφοδέλτια καταρτίσθηκαν με μεγάλο κόπο και  πολλοί από τους σημερινούς ενδιαφερόμενους είτε «σφύριζαν» αδιάφορα, είτε ήταν άφαντοι…