Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Απαράδεκτη καθυστέρηση στην έναρξη εργασιών αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου! Τι συμβαίνει κκ της Περιφέρειας;



Όταν ένα έργο έχει εγκριθεί προς υλοποίηση το 2016, δημοπρατήθηκε αρχές του 2017 και στους πρώτους μήνες του 2018 δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, τότε προκαλούνται πολλά και εύλογα ερωτήματα:
-  Επικυρώθηκαν τα πρακτικά της δημοπρασίας από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ναι ή όχι; Αν ναι, πότε επικυρώθηκαν;
-  Αν επικυρώθηκαν, γιατί δεν καλείται ο εργολάβος που θα εκτελέσει το έργο να υπογράψει τη σύμβαση; Γιατί αυτή η απαράδεκτη καθυστέρηση;
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει τη στιγμή κατά την οποία έχουν δεσμευθεί 250.000 ευρώ από ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ι.Π. Μεσολογγίου και η επιβλέπουσα αρχή “σφυρίζει” αδιάφορα.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη μη αντίδραση του Δήμου, του Δικηγορικού Συλλόγου και του συνόλου των εμπλεκομένων στην όλη διαδικασία, τη στιγμή κατά την οποία από το 1963 (!) – πέραν κάποιων ελαιοχρωματισμών – δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στο Δικαστικό Μέγαρο!!! Δώστε τώρα πειστικές εξηγήσεις ώστε να προχωρήσει το έργο, το οποίο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2017 και να έχει παραδοθεί στους χρήστες του. Εκτός εάν δεν σας ενδιαφέρει και με την παρελκυστική σας τακτική οδηγείτε τα πράγματα στην απώλεια της δεσμευθείσας πίστωσης. Αναμένουμε άμεσα τις δικές σας εξηγήσεις.
Τέλος, καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης να επιληφθεί του όλου θέματος, αναζητώντας τους λόγους και τις αιτίες των όποιων καθυστερήσεων εκτέλεσης του σημαντικού αυτού έργου.     
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»