Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Να μην ακυρωθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ για ένα πείσμα…


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εκατέρωθεν δηλώσεις και αιτιάσεις του Προέδρου του ΝΟΜ κ. Κωνσταντίνου Πασσιόπουλου και του Δημάρχου κ. Νίκου Καραπάνου αναφορικά με τον κίνδυνο να χάσει το Μεσολόγγι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ. Συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πρέπει να γίνει με οποιοδήποτε “κόστος” και σε πείσμα των αστειοτήτων του Δήμου ότι έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μόνο 1.000 ευρώ για την ενίσχυση του Πρωταθλήματος. Ειδικότερα θεωρούμε ότι το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου οφείλει ΑΜΕΣΑ να χρηματοδοτήσει την εν λόγω σπουδαία διοργάνωση, τη στιγμή κατά την οποία διαθέτει:
- 40.000 έως 50.000 ευρώ για συντήρηση χλοοτάπητα γηπέδων του Δήμου.
- 25.000 ευρώ για αγορά και τοποθέτηση στους Παιδικούς Σταθμούς.
- 8.600 ευρώ για προμήθεια (!) ηλεκτρολογικού υλικού.
- 15.000 ευρώ τουλάχιστον για ηχητική κάλυψη διαφόρων εκδηλώσεων.
- 12.400 ευρώ για αγορά έργων τέχνης και τόσα άλλα…

Οι ισχυρισμοί του κ. Καραπάνου ότι «πρέπει να στηριχθούν και άλλες αθλητικές δραστηριότητες» μόνο σκεπτικισμό προκαλούν.
Και βέβαια γνωρίζουμε πολύ καλά τι εννοεί ο κ. Δήμαρχος όταν μιλάει για «υγιή σχέση» με το ΝΟΜ και τα άλλα σωματεία και συλλόγους του Δήμου: Να μπουν υπό τις εντολές του και να υπηρετήσουν την εκλογική του πελατεία και στόχευση, διαφορετικά χρηματοδότηση γιοκ. Μόνο που οι σύλλογοι και τα σωματεία δεν είναι τσιφλίκι του. Όπως και ο Δήμος φυσικά. Ως εκ τούτου είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει συντονισμός ενεργειών – με κάθε τρόπο – να μην ακυρωθεί η εν λόγω Πανελλήνια διοργάνωση και σ’ αυτό όλοι, αλλά κυρίως ο Δήμος, πρέπει να βάλουν πλάτη. Τέλος καλώ την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να ενισχύσει με γενναία χρηματοδότηση το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ διότι κατά πως φαίνεται ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και τα Νομικά του Πρόσωπα πένονται…     

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»