Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Υπογράφηκε η σύμβαση έργου κατασκευής και αναβάθμισης παιδικών χαρών σε Μεσολόγγι, Νεοχώρι, Ευηνοχώρι, Γουριά και Μάστρου



 Υπογράφηκε σήμερα από το Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση του έργου κατασκευής και αναβάθμισης παιδικών χαρών του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
  Το έργο αφορά την επέκταση των παιδικών χαρών Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και Νεοχωρίου, καθώς επίσης την δημιουργία νέων χώρων σε Ευηνοχώρι, Μάστρου και Γουριά.

   Περιλαμβάνει δε την διαμόρφωση του επιλεγμένου χώρου (δάπεδα ασφαλείας-οριοθέτηση-ενημερωτικές πινακίδες-κάδοι απορριμμάτων-καθίσματα εξωτερικού χώρου)  και την  τοποθέτηση κατάλληλου εξοπλισμού (παιγνίδια – όργανα παιδικής χαράς για την κάλυψη όλων των ηλικιακών ομάδων), σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας που έχουν ορισθεί από τη σχετική νομοθεσία.
   Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, διαθέτει πλέον Πιστοποιημένους υπαίθριους χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας που θέτει στην διάθεση των δημοτών για την ασφαλή φιλοξενία νηπίων και παιδιών. Το πρόγραμμα ωστόσο της αναβάθμισης και κατασκευής παιδικών χαρών συνεχίζεται, με προγραμματισμό νέων που θα καλύψουν το σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων και κοινοτήτων.        Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκονται από το Δήμο, οι διαδικασίες για 17 ακόμη χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.