Τρίτη 3 Απριλίου 2018

«Μεσολογγίτες Πρωθυπουργοί» -Συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων από τα ΕΛ.ΤΑ.


Για δεύτερη συνεχή χρονιά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετείχαν στις Εορτές Εξόδου, με την έκδοση και κυκλοφορία ειδικής σειράς γραμματοσήμων με τίτλο «Μεσολογγίτες Πρωθυπουργοί».
Η συλλεκτική σειρά, παρουσιάσθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο Μουσείο Οικογένειας Τρικούπη, όπου παρευρέθηκαν εκ μέρους των ΕΛ.ΤΑ. ο Διευθυντής Φιλοτελισμού Γεώργιος Ντζούρας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου Αν. Βανδώρου, ο Διευθυντής καταστήματος Μεσολογγίου Βασ. Παπούτσης, και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας Λάζαρος Λαζαρίδης.

Η τιμητική συμμετοχή των ΕΛ.ΤΑ. περιλαμβάνει την συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων, τον ειδικό αναμνηστικό φάκελο με μετάλλιο, καθώς επίσης  έκδοση    με τη βιογραφία και το πολιτικό έργο των Πέντε Πρωθυπουργών,  όπου την συγγραφική επιμέλεια είχε η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σοφία Λαναρά, με την υποστήριξη και συνδρομή του πολιτικού επιστήμονα και ιστορικού Νικολάου Χούτα.
Ο κ. Χούτας ο οποίος μίλησε στην εκδήλωση για την  «Πολιτική κληρονομιά και παράδοση του Μεσολογγίου», συμμετέχει στην έκδοση με την βιογραφία και το πολιτικό έργο του Χαρίλαου Τρικούπη.
Η έκδοση είναι μεταφρασμένη σε δυο γλώσσες την αγγλική και τη ρωσική.