Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου επισκέφθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης Νίκος Παππάς

Συνέργειες και πρωτογενές πρόγραμμα θα ενισχύσουν τη μοριοδότηση για τις άδειες

«Εύχομαι μακροημέρευση και καλή δύναμη στο Σύλλογο Φίλοι του Ραδιοφώνου Μεσολογγίου. Τα μέλη του να συνεχίσουν με μεράκι, να υπηρετούν το ραδιόφωνο και τη ραδιοφωνική παραγωγή και να συμβάλουν τα μέγιστα στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που έχει ο τόπος. Ένας τόπος με τεράστια ιστορία, με τεράστιες δυνατότητες.
Η αξιοποίηση των δημόσιων συχνοτήτων της χώρας γίνεται με τρόπο αποτελεσματικό, πολλές φορές, όταν άνθρωποι με διάθεση προσφοράς αφοσιώνονται και επενδύουν την ώρα τους, το μεράκι τους, ακόμη και τα χρήματά τους στη ραδιοφωνική παραγωγή που έχει υψηλή ποιότητα και πολιτιστική αξία» δήλωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με το ΔΣ του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου στο περιθώριο της διήμερης παρουσίας του στο Μεσολόγγι, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης για τις επετειακές εκδηλώσεις για την ηρωική Έξοδο.

Ο κ. Παππάς αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση  ξεναγήθηκε στους χώρους του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου και συνομίλησε με την διοίκηση του Σταθμού για το μέλλον της ραδιοφωνίας εν όψη αλλαγών της ψηφιακής εποχής και της επικείμενης αδειοδότησης των ραδιοσταθμών.
Κατά την συνάντηση ο κ. Παππάς ανέλυσε  το τοπίο των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών και τόνισε την ανάγκη συνεργιών που οφείλουν γειτονικές επαρχιακές πόλεις να κάνουν.  Είπε ότι η μετάβαση από το συμβατικό ραδιόφωνο στο ψηφιακό θα είναι σταδιακή αλλά σταθερή και τόνισε ότι για την αδειοδότηση κύριο κριτήριο θα είναι η πρωτογενής ραδιοφωνική παραγωγή, δηλαδή οι ώρες «ζωντανού» προγράμματος.
Σε συζήτηση με τα μέλη της διοίκησης του σταθμού ενημερώθηκε για την ιστορία και την τεράστια αναπτυξιακή, πολιτιστική και κοινωφελή δράση του συλλόγου στα 60 και πλέον χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας αλλά και για τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μεσολογγίου.
Επίσης στην εισαγωγική τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου κ. Γιάννη Ατσαλάκη υπογραμμίστηκε  η αρνητική στάση της Πολιτείας απέναντι στην  πόλη σε μια σειρά από ζητήματα της διοικητικής λειτουργίας που απορρέουν από την ιδιότητά της ως πρωτεύουσας του νομού.
Ο κ. Παππάς ήταν καθησυχαστικός για το ραδιοφωνικό τοπίο, έτσι όπως αυτό θα αρχίσει να διαμορφώνεται από τον Αύγουστο και μετά. Τόνισε, όμως,  την ανάγκη οι περιφερειακοί σταθμοί να γίνουν φάροι επικοινωνίας προγραμμάτων που εφαρμόζονται πλέον στην Ελλάδα και εξυπηρετούν ανθρώπους που εργάζονται στην περιφέρεια (συγκεκριμένα για τον τομέα των αγροτών έφερε το παράδειγμα του συστήματος ευφυούς γεωργίας) και μίλησε για ποιοτικά προγράμματα και ουσιαστική επικοινωνία των περιφερειακών μέσων επικοινωνίας.
Στην επίσκεψή του στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου και συνεργάτες του στο υπουργείο.