Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Εκτεθειμένος ο Φάμελλος και Κυβέρνηση από την μη ανάκληση των αδειών των Βιορευστών


Νέα παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από μέλη της Λιμνοθάλλαζα στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα, την Τρίτη, 3/4/2018. Στόχος της δεύτερης - μέσα σε λίγες μέρες - παρέμβασης ήταν να συναντήσουμε τον Συντονιστή κ. Παπαθεοδώρου για να διαπιστώσουμε τις προθέσεις του σχετικά με το έγγραφο που απέστειλε ο Υπουργός κ. Φάμελλος προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση , στο οποίο τεκμηριώνει την άποψη πως πρέπει να ανακληθούν οι 4 μονάδες Βιορευστών.

Ο νυν Συντονιστής μάς επιβεβαίωσε τα λόγια του πρώην Συντονιστή κ. Παναγιωτόπουλου, του ανθρώπου δηλαδή που υπέγραψε την αδειοδότηση των μονάδων, οδηγώντας το ζήτημα της Ανάκλησης σε μία χρονικά αόριστη νομική διαδικασία με μοναδικό ωφελημένο τις εταιρείες και φυσικά ζημιωμένο το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού. Ενώ όλοι οι φορείς έχουν αναγνωρίσει το έγκλημα κανείς δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να το σταματήσει: αντίθετα, όλοι υπεκφεύγουν, όλοι χρονοτριβούν και όλοι "νίπτουσι τας χείρας των".
Ως εκ τούτου, φαίνεται, δυστυχώς, ότι δικαίως είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας στους πανηγυρισμούς για το αίτημα του Υπουργού. Ο μόνος θεσμός σε αυτή την υπόθεση που έχει τη δικαιοδοσία να πάψει τη λειτουργία των μονάδων επιθυμεί να κρυφτεί πίσω από γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, απροσδιορίστου μάλιστα χρόνου. Ο υπουργός σε αυτή τη μεθόδευση τι προτίθεται να αντιτάξει, εφόσον αναγνωρίζει το έγκλημα; Εμείς πάντως, θα αντιτάξουμε αγώνα με όλα τα μέσα κι αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, όλοι!