Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Tα Βιορευστά δεν έχουν σταματήσει!


Πέρασε σχεδόν ένας μήνας, από την αποστολή εγγράφου του Υπουργού προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Διαβάστε εδώ: https://goo.gl/NLML37 ) με το οποίο ο υπουργός απαιτεί και τεκμηριώνει την άποψη πως πρέπει να ανακληθούν οι άδειες των 4 μονάδων καύσης βιορευστών και καμία απολύτως ενέργεια δεν έχει γίνει από την πλευρά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας. 
Για τον λόγο αυτόν, μέλη της Πρωτοβουλίας “ Λιμνοθάλλαζα ” συναντήθηκαν στις 29/3/2018, με τον πρώην Συντονιστή Δ. Παναγιωτόπουλο (τον άνθρωπο που είχε εξ αρχής υπογράψει την αδειοδότηση των μονάδων) στο γραφείο του στην Πάτρα και κατέθεσαν εγγράφως σχετικό ερώτημα (Αρ. Πρωτοκόλλου: 66061/29.03.2018).

Δυστυχώς, διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει καμία διάθεση για ανάκληση των αδειών, αφού - σύμφωνα με τον ίδιο - ο υπουργός εκφράζει απλά μια άποψη και δεν απαιτεί ανάκληση των αδειών. Φαίνεται λοιπόν, πως επιχειρείται να ανοίξει ένας νέος κύκλος καθυστερήσεων.
Για τον λόγο αυτόν, καλούμε:
-όλους όσοι έσπευσαν να θριαμβολογήσουν για την διακοπή των εργασιών στις μονάδες καύσης βιορευστών να ανακαλέσουν δημόσια τις ανακοινώσεις τους και να ενημερώσουν τον κόσμο πως τίποτα δεν έχει τελειώσει.
-Τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό να αναλάβουν δράση και να συγκληθεί άμεσα συνάντηση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Πάτρας, ώστε να σταματήσει επιτέλους η μετάθεση ευθυνών μεταξύ των υπηρεσιών. Να αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες και να παραπεμφθούν στα αρμόδια όργανα για τις ποινικές ευθύνες.
-Την τοπική κοινωνία να είναι σε εγρήγορση, καθώς θα ακολουθήσουν νέες κινητοποιήσεις. Το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη μας δεν πρέπει να μείνει κρυμμένο πίσω από θριαμβολογίες και “υιοθεσία” νικών που δεν έχουν επιτευχθεί ακόμη!
Φαίνεται πως, δυστυχώς, αυτός ο αγώνας δεν έχει ακόμη τελειώσει.
Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι έχουμε όση ενέργεια χρειάζεται για να συνεχίσουμε τις πιέσεις και τις κινητοποιήσεις σαν να είναι η πρώτη μέρα!


Πρωτοβουλία Πολιτών Λιμνοθάλλαζα