Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝΗ Διεθνής Αδελφότητα Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων, τιμώντας την 196η επέτειο της Α΄ Πολιορκίας του Μεσολογγίου, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα: ‘Κλεφτουριά και Μοναχισμός στο Ζυγό τον 18ο αιώνα’.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018. Το θέμα της εκδήλωσης ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Μακρής Ιωάννης, ενώ με γλαφυρότητα η Γραμματέας της Αδελφότητας κ. Κασσαβέτη Μαρίνα μετέφερε την συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη λύση της Α΄ Πολιορκίας, Γιάννη Γούναρη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Καραγεώργος, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς κ. Δημήτριος Σπύρου, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Αναστάσιος Σκαρμούτσος, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολογγίου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Άριστογιάννης Γαρμπής, η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ». Επίσης, παρέστησαν στην εκδήλωση, εκπρόσωποι των εξής συλλόγων και φορέων: Σύλλογος Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Ο Αη-Συμιός», «Αθανάσιος Ραζη-Κότσικας», Αρχαιολογική Ιστορική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, Βυρωνική Εταιρεία Ι.Π. Μεσολογγίου, Λαογραφικός- Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσολογγίου, Όμιλος Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ΛΙΑΡΟΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπλιανιτών «Ο ΣΤΕΓΚΟΣ», Μορφωτικός Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ», Σύλλογος Ιεροψαλτών Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Αρχιδιάκονος Άνθιμος», Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός», Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου, Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης Μεσολογγίου, Ενωμένη Ρωμηοσύνη.
Η Αδελφότητα επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για την υποστήριξή της καθώς και σε όλους όσους παρέστησαν και τίμησαν την εκδήλωση.
Το ΔΣ της Αδελφότητας