Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Δήλωση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21/12/2018


Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, Συνδημότισσες και Συνδημότες, εδώ και λίγες μέρες παραλάβαμε αγωγή από το Δήμαρχο και τους κυρίους Καρβέλη, Καραπαπά, Σκαρμούτσο και Παπαδόπουλο με βάση την οποία είμαστε κατηγορούμενοι για συκοφαντική Δυσφήμιση που προήλθε από κείμενό μας που δημοσιεύτηκε στον τύπο σχετικά με το έργο  «Συντήρηση και Εκσυγχρονισμός Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αντλιοστασίων ομβρίων, υποδομών από τις καταστροφικές πλημμύρες Οκτωβρίου 2016 στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου». 

                  Καταρχήν θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας και τις ευχαριστίες μας στην εφημερίδα «Αιχμή» η οποία ήταν μία από τα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που δημοσίευσαν το κείμενο αλλά η μοναδική που στοχοποιήθηκε και δέχτηκε παρόμοια αγωγή.
                  Εμείς καταδικάζουμε την ενέργεια των παραπάνω και όσον αφορά εμάς αλλά και όσον αφορά την εφημερίδα. Θεωρούμε την ενέργεια αυτή απόπειρα πολιτικού εκφοβισμού και φίμωσης. Δε θεωρούμε δε καθόλου τυχαία την επιλογή του χρόνου αλλά και την επιλεκτική αγωγή κατά επτά από τους δέκα Δημοτικούς Συμβούλους που υπέγραψαν το επίμαχο κείμενο.
 Καλούμε τους συναδέλφους δημοτικούς Συμβούλους που υπέγραψαν την αγωγή να το ξανασκεφτούν και να αποσυρθούν από αυτή τη δικαστική διαδικασία. Καλούμε τους υπολοίπους Δημοτικούς Συμβούλους να τοποθετηθούν δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο ή μέσω του τύπου και να εκφράσουν την άποψή τους. Η σιωπή τους θα θεωρηθεί από εμάς ως έγκριση των πολιτικών διώξεών μας.
                    Επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας.

Κων/νος Γιαννόπουλος
Σπύρος Διαμαντόπουλος

Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου