Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Εκδήλωση απονομής του Χρυσού Μεταλλίου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και ανακήρυξη ως επίτιμου δημότη της Δρ. Ολυμπίας Βικάτου

 

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου αναγνωρίζοντας  την προσφορά της Δρ. Ολυμπίας Βικάτου (Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος) στην ανάδειξη και προστασία των μνημείων και των αρχαιολογικών θησαυρών της περιοχής, με επιστέγασμα τη δημιουργία του Ξενοκρατείου Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μεσολόγγι θα ανακηρύξει σε ειδική εκδήλωση την Δρ. Ολυμπία Βικάτου επίτιμη δημότη της Ι.Π. Μεσολογγίου και θα της απονείμει το Χρυσό Μετάλλιο της Ιεράς Πόλεως, μετά από πρόταση του Δημάρχου Κώστα Λύρου και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 και ώρα 20:00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τρικούπη στο Μεσολόγγι. Την εκδήλωση προλογίζει ο Δρ. Λάζαρος Κολώνας, Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής κληρονομιάς ενώ κατά το πέρας της απονομής θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Η........ευφορία της Ελληνικής μουσικής».