Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Ιερά Παράκληση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

 Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 31 Μαΐου 2022 η ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο υπέρ των μαθητών και των μαθητριών που θα εξετασθούν στις πανελλήνιες και προαγωγικές εξετάσεις, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιεροθέου.

Στην ιερά ακολουθία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες μαζί με τους γονείς και εκπαιδευτικούς τους

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε από καρδιάς στα παιδιά λέγοντας, ότι είναι μια κρίσιμη περίοδος της ζωής τους, διότι ανοίγεται ένα άλλο πεδίο ζωής στο οποίο πρέπει να προσαρμοστούν κατάλληλα για να μπουν μέσα στη μεγάλη οικογένεια που λέγεται κοινωνία. Πλέον γίνονται ακαδημαϊκοί πολίτες και αποκτούν δικαιώματα, αλλά και καθήκοντα και υποχρεώσεις.

Προέτρεψε τα παιδιά να μην έχουν άγχος λέγοντας ότι έκαναν την προετοιμασία τους και τώρα με ηρεμία πρέπει να δώσουν τις εξετάσεις. Η ψυχολογία λέει ότι άλλο είναι η αγωνία και άλλο το άγχος και εξήγησε τη διαφορά αυτή. Είναι φυσικό να έχετε αγωνία αλλά να μην σας καταλαμβάνει το άγχος.

Τέλος ζήτησε από τα παιδιά να έχουν πίστη και εμπιστοσύνη στον Θεό, να διατηρούν την ηρεμία τους, να ξεκουράζονται, να κοιμούνται το βράδυ και γενικότερα τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές για ολόκληρη την εξεταστική περίοδο.

Στη συνέχεια μοίρασε ευλογίες στα παιδιά μια εικόνα της Παναγίας και ένα στυλό.