Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου συμμετέχει στο «Σαφάρι Μπαταριών και Ηλεκτρικών Συσκευών» - 6-7-8 Ιουνίου έναντι δημαρχείου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου


 Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου συμμετέχει στη δράση «Σαφάρι Μπαταριών και Ηλεκτρικών Συσκευών» που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της ΠΔΕ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, από τις 9:00’ το πρωί έως τις 21:00’ το βράδυ, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν τις συσκευές και τις μπαταρίες τους στην «Πράσινη Εστία» που θα βρίσκεται στην πλατεία έναντι του Δημαρχείου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση: https://safaripde.gr

Πώς υλοποιείται η δράση

Έχει αποδειχθεί και στους πλέον δύσπιστους ότι, οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Η δική μας συμπεριφορά και ο δικός μας ρόλος μπορούν να έχουν σημαντικά αποτελέσματα στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου, αποτελεί βασικό κάλεσμα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ουσιαστικών δράσεων για το Περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί μια στοχευμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης και δράσης σε όλους τους δήμους της, η οποία περιλαμβάνει:
• Σαφάρι Μπαταριών
• Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών
• Ενημέρωση για έργα Ενεργειακής Αναβάθμισης


Καλούνται οι πολίτες λοιπόν, να κάνουν ένα ιδιότυπο σαφάρι στο σπίτι, το γραφείο, τις αυλές και τις αποθήκες, για να ανακαλύψουν:

• Μπαταρίες από παλιά παιχνίδια και ηλεκτρονικές συσκευές, από τηλέφωνα και τηλεχειριστήρια, από αυτοκίνητα, τρακτέρ και μοτοσυκλέτες, που αποτελούν εστία μόλυνσης και κινδύνων

• Παλιές ηλεκτρικές συσκευές που υπάρχουν σε σπίτια και αποθήκες
Η δράση υλοποιείται σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και διαμορφώνεται ως εξής:
• Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας: Δευτέρα 06/06, Τρίτη 07/06, Τετάρτη 08/06: Αγρινίου, Ακτίου-Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Θέρμου, Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Ναυπακτίας, Ξηρομέρου.
• Π.Ε. Ηλείας: Πέμπτη 09/06, Παρασκευή 08/06, Σάββατο 09/06: Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, Ήλιδας, Πηνειού, Πύργου.

• Π.Ε. Αχαΐας: Τρίτη 14/06, Τετάρτη 15/06, Πέμπτη 16/06: Αιγιαλείας, Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου, Καλαβρύτων, Πατρέων.


Κάθε πολίτης που συμμετέχει με μπαταρίες ή συσκευή παίρνει ένα κουπόνι για συμμετοχή σε κλήρωση με δώρο 5 ηλεκτρικά ποδήλατα. Επιπλέον για κάθε 10 κιλά υλικών που συγκεντρώνονται, θα φυτεύεται 1 δέντρο στον κάθε δήμο που λαμβάνει χώρα η δράση.