Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Θετικά τα μηνύματα για την επαναλειτουργία του στρατοπέδου του Μεσολογγίου ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων

Με τον  Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο συναντήθηκε την Τρίτη (31/5/2022) ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, η οποία έγινε στο Υπουργείο, ο Κώστας Λύρος ενημέρωσε τον κ. Παναγιωτόπουλο για θέματα του Δήμου, αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Ο Δήμαρχος παρουσία και του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα  Καραγκούνη στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της επαναλειτουργίας του στρατοπέδου του Μεσολογγίου, ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων.

Μάλιστα για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου  είχε αποστείλει σχετική επιστολή στον Υπουργό (με αρ. πρωτ.:7981) από τον Φεβρουάριο του 2022 ζητώντας την επαναλειτουργία του ΚΕΝ Μεσολογγίου καθώς αποτελεί αναπόσπαστο και δυναμικό τμήμα της κοινωνίας του Δήμου αλλά και κομμάτι της ζωντανής και σύγχρονης ιστορίας του.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επιβεβαίωσε πως πράγματι σχεδιάζεται η επαναλειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και όταν αυτό γίνει το Μεσολόγγι είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου.

Ο Κώστας Λύρος ευχαρίστησε τον Υπουργό που αναγνωρίζει εμπράκτως την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας  του ΚΕΝ Μεσολογγίου και ανέφερε ότι «το  2/39 Σύνταγμα Ευζώνων διατηρεί την αίγλη του παρελθόντος του, διαθέτει άριστες υποδομές και μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή προσαρμογή και την άριστη εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων. Πέραν τούτου με την  επαναλειτουργία του ΚΕΝ τιμάται η Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, μια πόλη η οποία έμεινε στην ιστορία για το απαράμιλλο θάρρος των αγωνιστών και όσων βρέθηκαν μέσα από τα τείχη της με την Ηρωική Έξοδο».