Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Ο στόλος της 32ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου στις 4-5 Αυγούστου στο Μεσολόγγι.

Το μεγάλο ιστιοπλοϊκό ραντεβού της Δυτικής Ελλάδας, η 32η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου ξεκίνησε από τη Κέρκυρα στις 31 Ιουλίου, με την παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, κας Ερυφίλης Βαρδάκη. Υποστηρικτής της 32ης ΔΙΕΙ είναι η οργάνωση «Sea Shepherd» για προστασία των θαλασσών από την υπεραλίευση και τη μόλυνση. 

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 30 ιστιοπλοϊκά σκάφη Ανοικτής Θαλάσσης  από 12 ομίλους της Δυτικής Ελλάδας αλλά και του κέντρου και μιας ιταλικής συμμετοχής. Ο ΝΟΜεσολογγίου συμμετέχει με 4 ιστιοπλόους πλήρωμα. 

Στο Μεσολόγγι ο τερματισμός της 4ης ιστιοδρομίας Αστακός – Μεσολόγγι θα γίνει τη Πέμπτη το απόγευμα στα έξω φανάρια της Τουρλίδας. Στη συνέχεια τα 30 σκάφη θα ελλιμενιστούν στο λιμάνι Μεσολογγίου. Την Παρασκευή οι ιστιοπλόοι θα επισκεφτούν σημεία με ιστορικό, πολιτιστικό και οικολογικό ενδιαφέρον της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου και το ίδιο βράδυ στις 21.00 στο κήπο του Μουσείου Τρικούπη, με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου ΙΠ Μεσολογγίου,  θα γίνουν οι απονομές και η δεξίωση των πληρωμάτων. Το Σάββατο πρωί στις 10,00, στα έξω φανάρια της Τουρλίδας θα  δοθεί η εκκίνηση της τελευταίας ιστιοδρομίας Μεσολόγγι-Πάτρα. 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα έχει ως εξής:  

Κυριακή 31/7 1η διαδρομή: Κέρκυρα – Πρέβεζα, Τρίτη 2/8 2η διαδρομή: Πρέβεζα – Αστακός, Τετάρτη 3/8 3η διαδρομή, Inshore στον κόλπο του Αστακού, Πέμπτη 4/8 Αστακός – Μεσολόγγι, Σάββατο 6/8 Μεσολόγγι - Πάτρα και Τελετή Λήξη. 

Ευχαριστούμε τα καταστήματα του λιμανιού και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της ΙΠ Μεσολογγίου για την υποστήριξη . 

 Το ΔΣ του ΝΟΜεσολογγίου.