Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Αδελφοποιήθηκαν οι Δήμοι Ι.Π. Μεσολογγίου και Καρπενησίου


Με μια σεμνή αλλά εξαιρετικά συμβολική τελετή  στην πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αδελφοποίησης του Δήμου Καρπενησίου με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Καρπενησίου και της Ι.Π. Μεσολογγίου υπογράφτηκε  στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων  «Μποτσάρεια 2022».

Επιστέγασμα των ομιλιών των Δημάρχων, Καρπενησίου και Μεσολογγίου  ήταν τα κοινά χαρακτηριστικά που ενώνουν τους δύο Δήμους καθώς και η δέσμευση για προάσπιση της φιλίας, της συνεργασίας και του αγώνα για εκπλήρωση κοινών στόχων και οραμάτων.


Οι Δήμαρχοι των Αδερφών Πόλεων, Νίκος Σουλιώτης και Κώστας Λύρος, μετά την υπογραφή του πρωτόκολλου αδελφοποίησης, αντάλλαξαν δώρα φιλοφρόνησης και ενθύμια από τον κάθε τόπο.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με πομπή 27 Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων, συμπεριλαμβανομένων και συλλόγων από τον Δήμο μας, όπου με τις ιδιαίτερες παραδοσιακές φορεσιές τους και με τη συνοδεία των Φιλαρμονικών Καρπενησίου και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κινήθηκαν στην οδό Ζηνοπούλου με κατεύθυνση προς την πλατεία Μάρκου Μπότσαρη. Στο μνημείο του ήρωα ακολούθησε επιμνημόσυνη  υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ Γεώργιου και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της  πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, των Τοπικών Αρχών αλλά και των φιλοξενούμενων συλλόγων.