Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Σπ. Διαμαντόπουλος: "Λεφτά υπάρχουν..."

Τελικά η γνωστή φράση « λεφτά υπάρχουν » ταιριάζει γάντι στην δημοτική αρχή η οποία από τη μια μιλάει για «νοικοκυριό δαπανών» στο δημοτικό συμβούλιο από την άλλη τις τελευταίες μέρες του χρόνου μοιράζει χρήματα αλλά κάνει και δωράκια στον εαυτό της. Βέβαια αν τα χρήματα αυτά προέρχονταν από το «νοικοκυριό» όπως διατυμπανίζει ο κ. Δήμαρχος δεν θα ενοχλούσαν κανέναν. Δυστυχώς τα χρήματα αυτά προέρχονται από κωδικούς έργων που έμειναν σαν τίτλοι μέσα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου αφού ουδέποτε ήταν προτεραιότητα η υλοποίηση και η ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών για την ολοκλήρωσή τους πχ κολυμβητήριο. 

Εξηγούμαι,

-   40.000€ για αγορά SUV αυτοκινήτου για τον κ. Δήμαρχο.

-   150.000€  έκτακτη χρηματοδότηση στην «αμαρτωλή» κοινωφελή επιχείρηση η οποία αναλαμβάνει να πληρώσει εκδηλώσεις καλοκαιριού Δεκέμβρη μήνα αλλά και Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αξίας 66.000€. Συνολική επιχορήγηση έτους 350.000. 

Αναρωτιέμαι όμως όπως κάθε καλόπιστος δημότης,

1. Τα σχολεία κάνουν bazaar για να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες. Κάποια από αυτά δεν έχουν σώματα θέρμανσης ενώ το κόστος απόκτησης είναι αστείο ποσό ειδικά συγκρινόμενο με το νέο αυτοκίνητο των 40.000€. 

2. Ο Δήμαρχος έχει αυτοκίνητο και σχετικά καινούργιο. Το είχε αγοράσει ο προηγούμενος. Είναι δικαίωμά του να θέλει να αγοράσει και αυτός. Μη χαλάσουμε και την παράδοση. Αλλά το να αγοράζει νέο αυτοκίνητο ο Δήμαρχος ενώ διαθέτει ήδη, όταν οι υπηρεσίες καθημερινότητας κινούνται με «σάπια» αγροτικά οχήματα είναι απαράδεκτο. 

3. Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Φυσικά και χρειάζονται. Φυσικά και η κεντρική πλατεία Μεσολογγίου έδωσε χρώμα και φως στις γιορτινές μέρες που διανύουμε. Αλλά υπάρχουν και οι κοινότητες. Εκεί «πετάξαμε» ένα δέντρο και βγάλαμε την υποχρέωσή μας. Είναι δημότες δεύτερης κατηγορίας κύριε Δήμαρχε; 

Αμ το λιμάνι; Πόσο κοστίζει ένας υποτυπώδης στολισμός όπως τα προηγούμενα χρόνια;  

Από την άλλη όλα γίνονται στον αέρα. Καμία σειρά. Δεκέμβρη μήνα αποφασίζεται η πληρωμή εκδηλώσεων του περασμένου καλοκαιριού. Κυλάνε όλα στην τύχη και με επικοινωνιακό βομβαρδισμό φωτογραφίας. 

Και το πιο παράξενο απ΄όλα. Εκκωφαντική σιωπή. Ειδικά ο πρώην Δήμαρχος «κατάπιε» τη γλώσσα του. Και τι δεν άκουσε προεκλογικά για τη διαχείριση που έκανε στη θητεία του. Ειδικά στην κοινωφελή επιχείρηση. Μέχρι και μήνυση «τρέχει». Τώρα όμως όλα γίνονται νόμιμα και ηθικά και δεν έχει να προσάψει τίποτα στον κ. Λύρο. Να δείτε που επηρεάστηκε από το πνεύμα των Χριστουγέννων και δεν θέλει να γίνει «αντιπολιτευτικός». Ή μήπως ισχύει κάτι άλλο;

Και επειδή είναι Χριστούγεννα και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι να κλείσω με μία πρόταση που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ παρόλο που προσπάθησα δύο φορές. 

Να πραγματοποιηθεί η ανάπλαση του διαύλου και του Βυρώνειου Πάρκου ως πάρκου αναψυχής και άθλησης το οποίο τις ημέρες των Χριστουγέννων θα μετατρέπεται σε Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Χωριό αποτελώντας τεράστιο πόλο έλξης επισκεπτών τόσο από το νομό μας όσο και από όλη την Ελλάδα. Δύσκολα θα βρεις τέτοιες εκτάσεις μέσα σε αστικό ιστό πόλης. 

Ο Δήμος έχει ανάγκη από εισόδημα. Νωρίτερα από οργάνωση της καθημερινότητας και στοχοθεσία για να πετύχουμε πράγματα. Όχι μόνο στην πόλη του Μεσολογγίου αλλά και στις υπόλοιπες κωμοπόλεις του Δήμου. Και φυσικά ορθολογική κατεύθυνση των χρημάτων.

Διαμαντόπουλος Σπύρος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου

Οικονομολόγος