Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Αναπτυξιακή έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών ή ιδιωτικό παζάρι αρπαχτής;



Κατά την τελευταία (4/7/2017) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Σώμα, εκτός ημερήσιας διάταξης (!) ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Αναστάσιο Σκαρμούτσο, για τον προγραμματισμό της αναπτυξιακής έκθεσης προϊόντων και υπηρεσιών που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουλίου στο Λιμάνι Μεσολογγίου. από τη σχετική ενημέρωση προέκυψαν τα εξής θαυμαστά:

1.      Η έκθεση θα είναι και πάλι κλειστή – όπως πέρυσι και θα μεταφερθεί από το κατάστημα «Alevento” (Σακιριανός) μέχρι το κατάστημα «Αλατιέρα» (Βισβίκης).
2.      Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου από εταιρεία των Αθηνών και ο Δήμος, η Κοινωφελής Επιχείρηση και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν θα εισπράξει τίποτε! Αντιθέτως, ο Δήμος ενδεχομένως να πληρώσει την εταιρεία για τη συμμετοχή του…
3.      Η εκμίσθωση των περιπτέρων θα έχει τιμή 45 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο με κατώτερο εμβαδόν ενοικίασης 9τ.μ., πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μια κατ’ ελάχιστον ευπρεπής συμμετοχή περιπτέρου με 20τ.μ. θα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ με ΦΠΑ. Επιπρόσθετα, για να συμμετάσχει κανείς πρέπει να καταβάλει προκαταβολή το 90% του αντιτίμου στην εταιρεία…
4.      Ο προβλεπόμενος κλιματισμός θα κοστίσει 25.000 ευρώ!
5.      Η συμβολική είσοδος του ενός (1,00) ευρώ θα καταβάλλεται στην εταιρεία, ούτε καν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση ή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο! Ποιος θα ελέγξει ποιον άραγε;
6.      Οι παράλληλες εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν (π.χ. συναυλία Ξαρχάκου – Πρωτοψάλτη) θα γίνουν και πάλι από την εταιρεία με συγκεκριμένο αντίτιμο και χωρίς καμιά ωφέλεια ή συμμετοχή του Δήμου ή του Πνευματικού Κέντρου.
Δεν επιθυμούμε να μπούμε σε θέματα οργάνωσης, σχεδιασμού και αισθητικής της «αναπτυξιακής έκθεσης» γιατί η περσινή παταγώδης αποτυχία μας κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικούς. Εκείνο που επιθυμούμε να σχολιαστεί και ζητείται απάντηση είναι:
Ø       Είναι αυτό αναπτυξιακή έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών ή ιδιωτικό παζάρι αρπαχτής σε ιδιωτική εταιρεία συμφερόντων, όπως προγραμματίστηκε;
Ø       Ποια η στόχευση για συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους αναφορικά με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο Δήμος και η περιοχή μας;
Ø       Πώς διασφαλίζεται η προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων;
Ø       Πώς είναι δυνατόν να προσδοκούμε τη μέγιστη συμμετοχή, όταν το κόστος για τους ενδιαφερόμενους είναι δυσβάσταχτο;

ΥΓ: Και για να μην ξεχνιόμαστε. Μια μήνυση την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα…
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»