Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για θέματα Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου

Πλωτή εξέδρα Λιμανιού

   Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τη συμμετοχή της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ευαγγελίας Τσέλιου – Παναγοδήμου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Ν. Σολδάτου.
   Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής  συμμετείχαν επίσης στελέχη του Υπουργείου αλλά και εκπρόσωποι δήμων απ όλη τη χώρα, προκειμένου να εκτιμηθεί η ετοιμότητα τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και φορέων στη σύνταξη και των κατά τόπους προγραμματικών σχεδιασμών (master plan) λιμενικών ζωνών.

   Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, συμπεριλαμβάνεται στους – ολιγάριθμους - φορείς που συνέταξε από τον Απρίλιο του 2017 την «Διερεύνηση σκοπιμότητας για τη δημιουργία Λιμένα Θαλαμηγών (Mega Yacht - Super Yacht) στο Λιμένα Μεσολογγίου», την οποία και παρουσίασε κατά τη χθεσινή σύσκεψη. Η ολοκλήρωση αυτής της φάσης διαδικασίας, θα ολοκληρωθεί με την υποβολή Τεχνικού Δελτίου, προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση της τελικής μελέτης του Master Plan.
   Ωστόσο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης εργασίας με τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι εκπρόσωποι του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου συναντήθηκαν επίσης με το Διοικητή της νεοσύστατης Δημόσιας Αρχής Λιμένων Δημοσθένη Μπακόπουλο, θέτοντας και πάλι το ζήτημα της επίσπευσης παράδοσης – παραλαβής του Νομαρχιακού προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, μια διαδικασία που κρίνεται απαραίτητη για την οικονομική απεμπλοκή του φορέα.
  Η τρίτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Δ/νση Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών, όπου συζητήθηκε η διαδικασία χρηματοδότησης κατασκευής πλωτής εξέδρας στο Λιμάνι Μεσολογγίου, ύψους 100.000 ευρώ, η οποία ήδη έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου .