Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Επίσκεψη Σουηδικής αποστολής αθλητών ποδοσφαίρου στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου



Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν σήμερα αθλητές ποδοσφαιρικών ομάδων της Σουηδίας (Στοκχόλμη), που βρίσκονται στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου στο πλαίσιο ατομικών αθλητικών αξιολογήσεων.
Τους αθλητές και τους συνοδούς τους υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν ο Αντιδήμαρχος Σπ. Καρβέλης, ο Γεν. Γραμματέας Νικ. Σολδάτος και το μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου Χρήστος Κόρρας.

Οι εκπρόσωποι σουηδικών ομάδων ποδοσφαίρου, επέλεξαν την πόλη για τον παραπάνω σκοπό κατόπιν πρωτοβουλίας του προπονητή της Αθλητικής Ένωσης Μεσολογγίου Γιώργου Πετσίνη, ο οποίος παρευρέθηκε επίσης στην συνάντηση, συνοδεύοντας την αποστολή.
Όπως αναφέρθηκε, η παρουσία των αθλητών στην πόλη γίνεται στο πλαίσιο συνεργασίας αλλά και ανταλλαγών φιλοξενίας, ενώ πέρα από το αθλητικό σκέλος περιλαμβάνει ξεναγήσεις, ενημέρωση για την περιοχή την ιστορία και τον πολιτισμό της αλλά και γνωριμία με τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους.

Στα μέλη της σουηδικής αποστολής προσφέρθηκαν από τον Σπ. Καρβέλη αναμνηστικά με θέμα τα μνημεία, την ιστορία και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία  της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.