Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Σπ. Διαμαντόπουλος: Δεν απειλούμαι, δεν εκφοβίζομαι..είμαι «ελεύθερος»


Στη ζωή υπάρχουν διάφοροι δρόμοι που θα ακολουθήσεις και θα διαβείς. Δρόμοι που τροφοδοτούνται από στιγμές με τις οποίες χτίζεις εμπειρίες και οι οποίες με τη σειρά τους οικοδομούν χαρακτήρα.
Ήταν βέβαιο ότι η ενασχόλησή μου με τα κοινά κάποια στιγμή θα έφερνε και στιγμές οι οποίες προκαλούν συναισθήματα λύπης αλλά και απογοήτευσης. Εξάλλου αυτό είναι το διακύβευμα  κάθε φορά. Δηλαδή κατά πόσο θα είσαι έτοιμος να «ανεχτείς» τις άλογες συμπεριφορές είτε θεσμικών προσώπων είτε απλών δημοτών οι οποίες δε στηρίζονται σε αντικειμενικές αλήθειες ή παραδοχές αλλά σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Μαυρογιαλούρικες πολιτικές που σκοπό έχουν την ηθική βλάβη αντίπαλων πολιτικών προσώπων, πολιτικές που δε διστάζουν να «ενοχοποιήσουν» ακόμη και το αντικειμενικά ορθόν, την παραποίηση της κείμενης νομοθεσίας χρησιμοποιώντας λεκτικά πυροτεχνήματα. Λαϊκά με μία λέξη αυτό ονομάζεται λάσπη. Η οποία στη δική μου περίπτωση συνδέεται με τη λέξη ανεμιστήρας. Η τακτική γνωστή.. ό,τι λερώσουμε για τους νοήμονες.

Για τη ταμπακιέρα τώρα μιας και ποτέ δεν κρύφτηκα αντιθέτως όπως μου χρεώνουν είμαι και λαλίστατος.
Τι στηλιτεύετε ακριβώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα κύριοι συνεργάτες του Δημάρχου; Την αγοραπωλησία που έγινε το 2006 ενός οικοπέδου στον Άγιο Γεώργιο μεταξύ του Δήμου και του πατέρα μου. Απαντώ λοιπόν..
1)Η αγοραπωλησία έγινε σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις που ορίζονται όχι από εμάς αλλά από την εκάστοτε νομοθεσία.
2)Σύμφωνα με την Φ. 20.6/3/6293/10-4-2006 Έκθεση Εκτίμησης του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών η αξία του ακινήτου (οικόπεδο και κτίσμα) ανέρχεται σε 153.800 € . Στη συνέχεια σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του κου Δημάρχου ο πωλητής δήλωσε ότι αποδέχεται να γίνει αγορά της ιδιοκτησίας του με χρηματικό ποσό 145.000 € δηλαδή χρηματικό ποσό μειωμένο κατά 8.800 € από την εκτιμώμενη αξία, αναφέρει η 115/2006 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν τα δείξατε αυτά..
3)Η συγκεκριμένη Πράξη ήταν πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας επί σειρά ετών γιατί λόγω γεωγραφικής θέσης είναι η μόνη που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το αυτονόητο. Να έχει δηλαδή το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του τότε Καποδιστριακού Δήμου, πλατεία, όπως όλα τα χωριά σε όλη την Ελλάδα.
4)Ήταν ομόφωνο αίτημα της τοπικής κοινότητας.
5)Βρέθηκε το χρηματοδοτικό εργαλείο, ΘΗΣΕΑΣ, να το χρηματοδοτήσει.
6)Στην απόφαση ο σημερινός Αντιδήμαρχος κ. Καραπαπάς Γ. συμφωνεί και ψηφίζει, γιατί να μη το κάνει εξάλλου. Μήπως υπονοείτε ότι είναι ανήθικος αυτός και όλοι οι τότε σύμβουλοι που υπερψήφισαν το αυτονόητο;
7)Είμαι περήφανος για τον πατέρα μου γιατί τότε, παρά τις συμφερότερες επιλογές που είχε, το συγκεκριμένο αγρόκτημα- οικόπεδο ( 5 επιμέρους οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα ) μπορούσε να πουληθεί τμηματικά σε ΡΟΜΑ, οι οποίοι με τη σειρά τους είχαν ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για αγορά οικοπέδου με το ποσό των 60.000€ , επέλεξε το ηθικό χρέος που είχε απέναντι στους συγχωριανούς του. Κάντε την Πράξη και βρείτε τη « χασούρα». 
Είναι ολοφάνερο σε όλους τους δημότες πλέον ο πόλεμος λάσπης που έχετε ξεκινήσει εναντίον μου. Θέλω δημόσια να σας ευχαριστήσω για τη δωρεάν διαφήμιση που μου κάνετε, άλλοι πληρώνουν για να την έχουν.
Θέλω όμως να κλείσω απευθυνόμενος στους δημότες αλλά και τους ετεροδημότες οι οποίοι παρακολουθούν και ενημερώνονται από τον τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δεν ενδιαφέρομαι για μικροπολιτική ούτε για «κατινίστικες» συμπεριφορές που εντέχνως κάποιοι προσπαθούν να με εμπλέξουν. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το καλό της πόλης μου, κάτι που το έδειξα εμπράκτως κατά τη θητεία μου και με απτό έργο. Το γεγονός ότι κάποιοι στεναχωριούνται από την ενεργή παρουσία μου στα δημοτικά δρώμενα καλά θα κάνουν να αντιληφθούν ότι,
Δεν απειλούμαι, δεν εκφοβίζομαι..είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ !!
ΥΓ. Είμαι έτοιμος να απαντήσω σε οποιοδήποτε θέμα αφορά το Δήμο και έτυχε από θέση ευθύνης να υπηρετήσω το προηγούμενο διάστημα. Με μία προϋπόθεση, να φέρει ενυπόγραφη θέση και να αναφέρεται σε πολιτικά – δημοτικά θέματα που χρήζουν απαντήσεων και για τα οποία είμαι σε θέση να απαντήσω. Για τα υπόλοιπα τα «κατινίστικα», λυπάμαι, δεν έχω χρόνο και δεν με αφορούν.
ΥΓ1. Στην πολιτική αντιπαράθεση και το γόνιμο διάλογο λέω ναι, εφόσον γίνεται με επιχειρήματα και για το καλό των δημοτών μας. Σε προσωπικές επιθέσεις που εμπλέκετε, δίχως να αισχύνεστε, οικογένειες και προσωπικά δεδομένα, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.
                                                                        Διαμαντόπουλος Σπύρος
                                                                            Δημοτικός Σύμβουλος