Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Διασφάλιση αιθουσών διδασκαλίας για την στέγαση του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Χρυσοβεργίου
   Κατόπιν επικοινωνίας του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Ν. Καραπάνου με την υπηρεσία Κτηριακών Υποδομών και άμεση συνάντηση του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Αν. Σκαρμούτσου, διασφαλίσθηκαν  τέσσερις λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας και επιπλέον δυο λειτουργικοί κοινόχρηστοι χώροι, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να γίνει η μετεγκατάσταση του σχολικού συγκροτήματος Χρυσοβεργίου.

   Σε συνάντηση με μέλη του Συλλόγου και γονείς της τοπικής κοινότητας, ο Νίκος Καραπάνος επεσήμανε πως αυστηροί λόγοι ασφάλειας των μαθητών, επιβάλλουν άμεσες ενέργειες εκ μέρους του Δήμου, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Από τους γονείς, ζητήθηκε η υπόδειξη χώρου εντός της κοινότητας που να πληροί βασικές υποδομές (ύδρευσης – αποχέτευσης), προκειμένου εντός των επομένων ημερών να πραγματοποιηθεί αυτοψία και εκτίμηση από υπηρεσιακούς εκπροσώπους. Ωστόσο όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, η λύση των λυόμενων αιθουσών χαρακτηρίζεται ως προσωρινή, καθώς είναι απαραίτητη η ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος. Στο υπάρχων κτήριο τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα ανέδειξαν κακοτεχνίες στην χωροθέτηση, που έκριναν τελικά το σχολικό συγκρότημα ως πλήρως ακατάλληλο για χρήση.

   Από τους Σύλλογο Γονέων υπεδείχθη τελικά χώρος προσωρινής τοποθέτησης των λυόμενων αιθουσών, για τον οποίο θα υπάρξει γνωμοδότηση για την καταλληλότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.