Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Από τα αντιπλημμυρικά έργα «ευνοούνται» οι πολίτες

   Μετά από προσπάθεια κατανόησης και ερμηνείας του νέου «πολιτικού παραληρήματος» του κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου, εκ μέρους της δημοτικής αρχής του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου είναι απαραίτητες οι παρακάτω επισημάνσεις.
Για το ποιος «τρίβει τα χέρια του» μετά από κάθε μεγάλη καταστροφή που πλήττει το Δήμο μας, είναι γνωστό πλέον στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα αποκρουστικό.
Οι «πρώτες βροχούλες» που επικαλείται, είναι ίδιας έντασης μ αυτές που προκάλεσαν ακόμη και τραγικά αποτελέσματα σε πλήθος περιοχών της χώρας. Όσο για τις περιβαλλοντικές του απόψεις καλό θα ήταν να τις συζητήσει με ένα ειδικό για τεκμηρίωση.

   Είναι πολιτική ΝΤΡΟΠΗ  για τον ίδιο ως αιρετό εκπρόσωπο και ανώτερο διοικητικό στέλεχος  νοσοκομείου, να εκφράζεται με τέτοιο τρόπο. Μήπως θα ήταν καλύτερα να συνοδεύει (ως αυτοδιοικητικό στέλεχος που στηρίχθηκε από την παρούσα κυβέρνηση) τη δημοτική αρχή σε κάθε παρέμβασή της στην Αθήνα;; Τι έπραξε ο ίδιος γι αυτό;; Ίσως να θεωρεί την παραμονή του στην αίθουσα την Περιφέρειας  κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τον Υπουργό Εσωτερικών για …20 ολόκληρα λεπτά (και χωρίς καμία παρέμβαση ή τοποθέτηση όπως έκαναν στο σύνολό τους οι εκπρόσωποι φορέων), ως υπέρβαση των πολιτικών δυνατοτήτων του.
   Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή δεν «ευνοούνται» από τα αντιπλημμυρικά έργα. Ευνοούνται οι ίδιοι πολίτες! Καμία κυβέρνηση δεν κάνει «χάρη» ή δεν «ευνοεί» με το να δίνει χρήματα για αντιπλημμυρική προστασία.
Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή διεκδίκησε δυναμικά έργα και παρεμβάσεις που η ελληνική πολιτεία ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να υλοποιήσει στον τόπο μας. Οι εκπρόσωποί της που ήρθαν να δουν από κοντά την καταστροφή που προκλήθηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα  το διαπίστωσαν « ιδίοις όμμασι». Κάτι που δεν έκανε ο κ. Παπαδόπουλος, πιθανόν  γιατί δεν είχε τα κατάλληλα «παπούτσια» για να περπατήσει μέσα στις λάσπες  που άφησαν πίσω τους οι «πρώτες βροχούλες» σε περιουσίες και καλλιέργειες...
Για τα νούμερα που για μια ακόμη φορά παραθέτει σε δηλώσεις του προς τον τοπικό τύπο, ερωτάται: τα 2.400.000 για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ιόνιας Οδού που ακριβώς βρίσκονται κι από ποιο φορέα υλοποιούνται; Παρακαλείται να προσκομίσει την απόφαση προς ενημέρωση της δημοτικής αρχής.
Τα 500.000 ευρώ έκτακτη χρηματοδότηση, είναι 350.000. Προφανώς έμεινε στο αίτημα κι όχι στην χρηματοδότηση.
Για τα υπόλοιπα έργα θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Ζητήθηκαν τεκμηριωμένα και εξασφαλίσθηκαν.
Υ.Γ. (1) Ο Δήμος είναι «Ιερής Πόλης» κι όχι Μεσολογγίου σκέτο…
Υ.Γ. (2) Εάν θεωρεί ως μέγα …ατόπημα της δημοτικής αρχής την ανακαίνιση των παιδικών σταθμών προκειμένου τα παιδιά να διαβιούν στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, αυτό κι αν είναι υπερβατικό.
Υ.Γ. (3) Την αναγνώριση  την οποία διακαώς επιζητεί για την «εύνοια» της πολιτείας έναντι του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου,  ας την αναζητήσει στις επίσημες ανακοινώσεις του Δήμου κι όχι σε …χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που επικαλείται και στις οποίες δεν ήταν καν παρών.

Υ.Γ. (4) Η δημοτική αρχή ευχαριστεί  τον κ. Π. Παπαδόπουλο για την αναγνώριση των προσπάθειών της. Αλλά αυτό ενδιαφέρει λιγότερο αυτή τη στιγμή. Οι προτεραιότητες είναι άλλες και ιδιαίτερα επείγουσες.